Stuttgart vďaka dvom gólom Cacaua vyradil Babelsberg

SITA|14. aug 2010 o 17:51

Futbalisti VfB Stuttgart, súpera Slovana Bratislava v play-off Európskej ligy UEFA 2010/2011, potvrdili v sobotňajšom 1. kole Nemeckého pohára (DFB Pokal) úlohu favorita a na ihrisku treťoligového SV Babelsberg 03 zvíťazili 2:1 (2:1).

POTSDAM/BABELSBERG.

Outsider zaskočil bundesligistu už v 4. min, keď zaváhanie stopérskej dvojice Niedermeier - Boulahrouz využil na otvorenie skóre hlavičkou Stroh-Engel. Hráčom Stuttgartu trvalo viac ako štvrťhodinu, kým sa spamätali a zachytili nasadené tempo zápasu.

Po uplynutí úvodnej dvadsaťminútovky sa však ukázala neoceniteľná prítomnosť kanoniera Cacaua v zostave. Muž s kapitánskou páskou (pri absencii zraneného stopéra Matthieua Delpierra) v 21. min chladnokrvne zužitkoval svoju príležitosť po akcii Gebharta na ľavej strane a dobre chytajúcemu domácemu brankárovi Ungerovi nedal šancu - 1:1.

O tri minúty neskôr sa favorit ujal vedenia zásluhou spolupráce dvoch nemeckých reprezentantov. Träsch odcentroval z pravej strany a nekrytý Cacau nemal problém hlavičkou poslať loptu druhýkrát do siete. V ďalšom priebehu sa hráči Babelsbergu snažili o vyrovnanie, brankára VfB Ulreicha ohrozovali predovšetkým strelami z väčších vzdialeností a raz odvrátil loptu do bezpečia v poslednej chvíli Gentner.

Stuttgart, za ktorý nastúpili aj čerstvé posili Degen a Audel, však kontroloval vývoj. Zverenci trénera Christana Grossa mohli svoje vedenie poistiť, ale šance Cacaua, Audela a Niedermeiera zostali nevyužité.

"Chceli súpera hneď od začiatku dostať pod tlak, ale žiaľ už v úvode sme inkasovali. Potom sme sa ťažko dostávali do hry, ale našťastie sa nám podarilo streliť dva góly. Nepodali sme výkon, aký sme si predstavovali, ale v pohárovej súťaži sa počíta, že ideme ďalej," uviedol brazílsky rodák Cacau.

"Som rád, že sme postúpili. Dosiahli sme tesné, ale zaslúžené víťazstvo," stručne poznamenal bezprostredne po stretnutí švajčiarsky kormidelník, ktorému dali jeho zverenci postupom do 2. kola darček k 56. narodeninám. Ďalším oslávencom v kádri VfB bol stredopoliar Christian Gentner, ktorý mal v sobotu 25 rokov.

Prvý duel play-off EL UEFA 2010/2011 medzi Slovanom a Stuttgartom je na programe vo štvrtok 19. augusta od 18.45 h na bratislavských Pasienkoch, odveta sa uskutoční o týždeň neskôr v Nemecku.

Výsledok - sobota - DFB-Pokal - 1. kolo:

SV Babelsberg 03 - VfB Stuttgart 1:2 (1:2)

Góly: 4. Stroh-Engel - 21. a 24. Cacau

Zostava VfB: Ulreich - Degen, Boulahrouz, Niedermeier, Molinaro - Träsch (89. Rudy), Gentner, Kuzmanovič, Gebhart (59. Audel) - Cacau, Pogrebňak (66. Marica)

FK Pirmasens - Bayer 04 Leverkusen 1:11

SV Babelsberg - VfB Stuttgart 1:2

FC Oberneuland - SC Freiburg 0:1

Pfullendorf - Hertha Berlín 0:2

RW Ahlen - Werder Brémy 0:4

SC Verl - Mníchov 1860 1:2

Hansa Rostock - 1899 Hoffenheim 0:4

Chemnitz - St. Pauli 1:0

SV Sandhausen - FC Augsburg 4:4 po predĺžení, 1:3 na strely zo značky pokutového kopu

SV Elversberg - Hannover 96 0:0 po predĺžení, 5:4 na strely zo značky pokutového kopu

Braunschweig - Greuther Fürth 1:2 po predĺžení

Erzgebirge Aue - Mönchengladbach 1:3

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Stuttgart vďaka dvom gólom Cacaua vyradil Babelsberg