Stropkov napriek restom v príprave zatiaľ boduje

Kapitán Kamil Pavlík (druhý sprava) si váži podporu divákov.
Kapitán Kamil Pavlík (druhý sprava) si váži podporu divákov. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|26. aug 2014 o 00:00

V domácom prostredí sú zatiaľ Stropkovčania stopercentní a naposledy si poradili so Sabinovom.

Napriek tomu, že letná príprava treťoligových futbalistov MŠK Tesla Stropkov bola v porovnaní s inými klubmi poriadne oklieštená, predsa v doterajšom priebehu súťaže sa to na ich výsledkoch až tak negatívne neodzrkadľuje. V domácom prostredí sú zatiaľ stopercentní a naposledy si poradili so Sabinovom v zaujímavom meraní síl, ktoré malo niektoré nečakané zápletky. Zverenci trénera Jozefa Lehockého prehrávali na začiatku druhého polčasu už 0:2, ale predsa dokázali tento nepriaznivý stav zvrátiť a vyhrať.

STROPKOV. Je to dôkaz, že tento tím vie resty gumovať maximálnym úsilím a zapnúť, keď mu prihára.

Do prestávky snaha hostiteľov vyšla navnivoč a naopak - do výhody sa dostali hostia.

„Pred zápasom sme si hovorili, že vybehneme na súpera a strelíme mu prvý gól. Lenže stal sa opak a inkasovali sme práve my. Po zmene strán namiesto toho, aby sme zapli, zase sme po pár minútach dostali druhý gól. Potom sa to ťažko dobiehalo, ale nejako sme to zvládli. Možno aj pričinením šťasteny, ale tiež preto, že na našej strane bola väčšia túžba vyhrať,“ rozhovoril sa kapitán tímu Kamil Pavlík.

Naznačil, že v prvom polčase napriek tomu, že Stropkovčania mali šance a viac z hry, predsa sa trápili vo finálnej fáze.

„Hostia prišli brániť a tak sme sa vedeli presadiť len po ich šestnástku. Sabinov dal druhý gól po nakopnutej a odvrátenej lopte a vtedy som už ani veľmi neveril, že to ešte otočíme.“

Lenže domáci sa zaťali a vzopli, stavili na kolektívny výkon a vložili do hry ešte viac srdca. Ústrednou postavou ich kolektívu bol nestarnúci Veselý.

„Bol to jeho zápas a nebyť Mariána, neviem, či by sme to ešte zvládli. Ukazuje sa, akou je veľkou oporou, jeho prehľad v hre je nenahraditeľný. Bol ťahúňom a sám si neviem celkom predstaviť, čo bude potom, keď raz sa rozhodne definitívne skončiť s futbalom a kto prevezme po ňom taktovku.“

Tento matador už viackrát naznačoval, že odíde zo scény, ale ešte sa nechal prehovoriť a ukazuje sa, že pre mladý kolektív je práve takýto borec nesmierne užitočný.

Pavlík vyzdvihol aj divákov, ktorí vytvorili skvelú atmosféru. „Taká už veľmi dlho u nás nebola. Aj pre fanúšika to bol zážitok a mužstvo si takúto pomoc veľmi váži.

„Náš fanúšik bol zvyknutý na iné súťaže a terajšia tretia liga Stropkovu predsa len viac pasuje. Zrejme aj to priaznivcov viac motivuje, aby sa prejavili“

Aj vonku sa treba rovnako motivovať

Na druhej strane víťaz využil aj to, že v Sabinove nastala obmena kádra a vypadli práve viacerí skúsení jednotlivci (napríklad bratia Andraščíkovci).

Naposledy nehral ani kapitán Dlugoš a možno hostia i na to doplatili, že po dvojgólovom vedení sa nesprávali takticky.

„Možno neuniesli to, že vyhrávali a my sme sa po prvom zásahu rozbehli, kým im sa rozklepali kolená. Dali sme prvý, potom aj druhý gól a bola len otázka času, kedy skórujeme i tretí raz,“ konštatoval K. Pavlík, ktorý mal na jar natrhnutý sval, ale teraz je už v poriadku a patrí zase k oporám celku.

Zatiaľ sa Stropkovčanom nedarí lepšie si počínať vonku a tak postavenie v tabuľke je výsledkom domácej stopercentnej úspešnosti.

„Na cudzích ihriskách sme menej odvážni, skôr bojazlivejší. Verím však tomu, že pokiaľ prelomíme nejaké zábrany, budú aj body zvonku. Lenže treba sa rovnako motivovať aj na vystúpenia u súperov a nielen v domácom prostredí. Pokiaľ to dáme do rovnováhy a odvedieme kvalitné výkony aj v cudzom prostredí, budeme mať ešte väčší dôvod na spokojnosť,“ dodal jeden z ostrieľaných členov stropkovského kolektívu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Stropkov napriek restom v príprave zatiaľ boduje