Striebro Lokšovej na ME veteránov v squashi!

Reprezentantka. Henrieta Lokšová sa predstavila v Krefelde a získala striebro.
Reprezentantka. Henrieta Lokšová sa predstavila v Krefelde a získala striebro. (Autor: mm)
Sportnet|2. júl 2009 o 00:00

V Krefelde v Nemecku sa uskutočnili historicky prvé majstrovstvá Európy veteránov v squashi. Slovenské farby hájila hráčka Baldi squash klubu Košice, bývalá šesťnásobná majsterka Slovenska Henrieta Lokšová.




KOŠICE. V prvom kole sa Henrieta Lokšová stretla s Cristinou Di Sacco z Talianska, s ktorou si poradila hladko 3:0 po setoch 11:6, 11:1 a 11:8. V druhom kole ju čakala prvá nasadená Angličanka Samantha Willis. Slovenka dokázala vyhrať prvé dva sety v pomere 11:7 a 11:9, no Willisová zabojovala, nasledujúce dva sety získala vo svoj prospech 14:12 a 11:9, aj napriek tomu, že mala Henrieta Lokšová v treťom sete mečbal. Rozhodovalo sa v piatom sete, ktorý získala Lokšová v pomere 11:5 a postúpila tak do semifinále.

Nemke nedala šancu

V tom ju čakala domáca hráčka Alexandra Barthel. V zápase nedala Lokšová Nemke žiadnu šancu a zvíťazila hladko 3:0 po setoch 11:3, 11:5, 11:5 a postúpila do finále. Vo finále sa Slovenka stretla s nasadenou dvojkou Isabelle Tweedle z Anglicka. V prvom sete sa rozhodovalo až v tajbrejku, ktorý vyhrala Angličanka a ujala sa vedenia. Aj v nasledujúcich dvoch setoch zvíťazila Angličanka, nakoniec vyhrala 3:0 po setoch 12:10, 11:9 a 11.6.

Škoda prvého setu

"Po vyhratom prvom kole som si začala celkom veriť. Proti Willisovej, ktorá bola nasadenou jednotkou, som sa rýchlo ujala vedenia 2:0 na sety, no potom som trocha poľavila v koncentrácii a dovolila som jej uhrať dva sety, no v rozhodujúcom som sa skoncentrovala a dokázala som zvíťaziť. Pred semifinále som bola trocha nervózna, lebo som Barthelovú nevidela hrať, dokonca som nevedela, ktorá hráčka to je, no a k tomu bola ešte doma. Napokon som to však zvládla v pohode, lebo súperka mala slabší pohyb. Vo finále je mi trocha ľúto toho prvého setu, ktorý som mohla vyhrať a zapas by možno vyzeral ináč, lebo som cítila, že so súperkou sa dalo vyhrať. Ale aj z druhého miesta sa veľmi teším a je to pre mňa veľký úspech," zhodnotila turnaj Heňa Lokšová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Striebro Lokšovej na ME veteránov v squashi!