Streľbu Prešovčania ešte stále neskrotili

Michal Kivader. Síce asistoval pri jednom góle, ale na bodový zisk Prešova to nestačilo.
Michal Kivader. Síce asistoval pri jednom góle, ale na bodový zisk Prešova to nestačilo. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|19. sep 2014 o 00:00

Po dvoch výhrach nad slovenskou osemnástkou sa postavili do cesty prvoligovým hokejistom PHK 3b Prešov náročnejší súperi.

Zverenci trénera Jána Vodilu podľahli v nedeľu silnému Bardejovu a v stredu cestovali do Detvy. Tunajší štadión žiadny hosťujúci kolektív neobľubuje pre atypické rozmery ľadu a celkovú neprívetivosť. Ľadové zrkadlo navyše nebolo vôbec kvalitné, po desiatich minútach rozrytý ľad sťažoval kontrolu puku aj samotné korčuľovanie. Lenže obaja súperi mali rovnaké podmienky.

PREŠOV. Takže to, aké boli okolnosti v stretnutí, vôbec nepodmienilo skutočnosť, že východniari prehrali.

Mohutný nápor pri power play

V prvej tretine nepôsobili Šarišania veľmi odhodlane. Skôr iniciatívu mali na svojich hokejkách domáci a tak sa zákonite ujali vedenia.

„Nehrali sme veľmi dobre, náš výkon bol nedostatočný,“ uviedol útočník Prešovčanov Michal Kivader.

V druhej dvadsaťminútovke prišiel ďalší úder Detvancov a v polovici zápasu naši prehrávali 0:2. „Znovu sme inkasovali v oslabení, takže oba zásahy padli pri početnej výhode súpera. Až potom sme ožili, zabrali, boli sme lepším celkom a podarilo sa nám aj vyrovnať,“ podotkol borec, ktorý mal asistenciu pri druhom zásahu.

Prvý gól dali Prešovčania ešte v druhej tretine a na začiatku tretej vyrovnali. Prsty v oboch zásahoch mala prvá päťka. Len škoda, že zlepšenú hru a množstvo šancí hostia nezúročili na viac zásahov. Navyše tesne pred koncom prišlo zaváhanie v rohu klziska a domáci znovu prekonali brankára Riečického.

„Už v druhej časti sme si vypracovali rad možností a náš nápor vo finiši pri power play bol zdrvujúci. Až sme sa čudovali, že ani po jednej zo spŕšky striel sa puk znovu neocitol v bránke.“

Detva odolala mohutným atakom Prešovčanov aj pričinením šťasteny. Na svojom ľade vynikala skôr bojovnosťou a nahadzovaním puku. Škoda, že sa hostia prebrali až vtedy, keď už prehrávali dvojgólovým rozdielom. „Musíme si na to dať nabudúce pozor, aby sme nenechali súpera ujsť, lebo potom sa zápas ťažko otáča.“

Dnes doma proti Považanom

Zatiaľ platí, že koncovka príliš vodilovcov neposlúcha. Nebyť vychýlenej mušky a nedôraznej streľby, mohol byť výsledok oveľa lepší. „Myslím, že sme trafili aj nejaké žŕdky, celkove sme súpera tesne aj prestrieľali, ale nič nám to nebolo platné,“ dodal M. Kivader.

Nuž, v prvej tretine boli Prešovčania zakríknutí a preto častejšie pálili domáci, ale v ďalších dvoch dejstvách sa situácia otočila jasne v prospech mužstva, ktoré prehralo. Inak tím PHK 3b nastúpil so štyrmi formáciami (chýbal zranený Tomčák), koncepciu narušil trest do konca zápasu pre Skokana.

Kormidelník Ján Vodila sa neskôr rozhodol pre redukciu zostavy a nasadzoval iba tri formácie. Ukazuje sa, že mladý kolektív dopláca na osudové chyby. Bolo to tak proti Bardejovu aj tentoraz v Detve.

„V derby bol ale sused naozaj hokejovo kvalitný, vyspelý, kým v Detve sme mali na to, aby sme uhrali lepší výsledok,“ pripomenul Michal Kivader.

Privítal zmenu oproti pôvodnému vyžrebovaniu, keď došlo k dohode a tak dnes o 17.30 h Prešovčania doma privítajú Považskú Bystricu, ktorá ešte nevyhrala a mala by byť prijateľným súperom. Pravda, pokiaľ domáci nič nepodcenia a nepristúpia k stretnutiu vlažne.

„Aspoň nemusíme nikam cestovať a pevne verím, že toto meranie síl dotiahneme do úspešného konca, aby sme si napravili chuť po dvoch prehraných súbojoch.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Streľbu Prešovčania ešte stále neskrotili