Štrba pokračuje naďalej bez prehry, zvíťazila aj nad Finticami

Sú bez prehry. Štrba zdolala v dohrávke Fintice.
Sú bez prehry. Štrba zdolala v dohrávke Fintice. (Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|2. máj 2015 o 00:00

Výbornú fazónu majú v jarnej časti súťaže hráči zo Štrby.

Zverenci trénera Saba v odvetnej časti štvrtej ligy Sever ešte neprehrali. Vo štvrtkovej dohrávke 20. kola vyhrali doma nad Finticami 2:0.

ŠTRBA. O plnom bodovom zisku rozhodli Podtatranci v úvode druhého polčasu. Po bezgólovom prvom dejstve udreli v rozpätí siedmich minút hneď dvakrát.

V 55. minúte rozvlnil sieť hosťujúcej brány Marián Macko a už onedlho Dalibor Stromček poistil náskok Štrbanov.

„Po hernej stránke to nebolo ideálne, pretože boli veľké zmeny v zostave. Boli vynútené, nehral Roman Ďurán, ktorý je zranený, nedoliečený bol Ľubomír Gallovič, problémy mali aj Marián Macko a Tomáš Sabo. V tejto zostave sa hrali prakticky prvýkrát. V prvom polčase nám to neklapalo. Bolo to ovplyvnené aj zranením Havrilčáka, ktorý musel ísť do nemocnice. Cez prestávku sme si povedali, že sú aj také zápasy. Je to cenné víťazstvo, tri body sú naše. Teraz je potrebné zregenerovať a pripraviť sa na Zámutov, ktorý nás čaká už v nedeľu. Myslím si, že to bude ťažší súper,“ konštatoval tréner ŠK Štrba Milan Sabo.

Domácich môže mrzieť hlavne skutočnosť, že prišli o zraneného Jána Havrilčáka. Ten si po hlavičkovom súboji v 11. minúte pri páde na zem nešťastne priľahol ruku.

„Bolo to nezavinené, nešťastne spadol na zem po hlavičkovom súboji. Vykĺbila sa mu ruka, uvidíme, aký bude výsledok,“ poznamenal na margo nepríjemného okamihu kouč Štrby.

Rozhodol prvý gól

Hostia prišli pod Vysoké Tatry v kompletnom zložení, no napriek tomu odchádzali domov s prázdnymi rukami.

„Boli sme kompletní, nemali sme problém uvoľniť sa z práce či zo školy. Preto nám nevadilo, že sa hralo počas týždňa. Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas. Štrba je tvrdý, fyzicky náročný súper. V prvom polčase sme odolávali, hrali sme celkom dobre. Domácich sme do vážnejšej šance nepustili. Naopak, nepremenili sme tri tutovky. Žiaľ, nie prvýkrát sa nám stalo, že v úvode druhého polčasu sme inkasovali. Akoby sme zo šatne vychádzali menej sústredení. Myslím si, že rozhodol rýchly gól na začiatku druhého polčasu. Keby sme dali prvý gól my, vyzeralo by to ináč,“ povedal nám hrajúci tréner OŠK Fintice Peter Lupták.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Štrba pokračuje naďalej bez prehry, zvíťazila aj nad Finticami