Štítničania ubránili v Rožňave bod

Súboje. V zápase nebola núdza o množstvo osobných súbojov.
Súboje. V zápase nebola núdza o množstvo osobných súbojov. (Autor: Peter Podolinský)
Sportnet|29. mar 2010 o 00:00

Bez gólov sa v sobotu skončilo v poradí už ôsme vzájomné derby medzi SP MFK Rožňava a Baníkom Štítnik K.T. Hoci mali domáci počas celého zápasu prevahu a dokázali súpera zatlačiť na jeho polovicu, vytúženého gólu sa nedočkali.



ROŽŇAVA. Domáci sa od začiatku snažili dostať súpera pod tlak. Boli v tom aj celkom úspešní, no obrana Štítnika K. T. pracovala spoľahlivo. Situácie po priamych kopoch či rohoch riešili zadné rady vedené Čižmárom alebo brankár Rodák s prehľadom. Hostia sa spoliehali na rýchle protiútoky. Po jednom z nich v závere polčasu vybojovali priamy kop. Realizoval ho kapitán M. Gallo, no v rožňavskej šestnástke na loptu nikto zo Štítničanov nedosiahol. Po prestávke mal po úniku a strele Juhásza šancu M. Gallo, no mieril mimo bránu. Potom už domáci pridali na obrátkach a obrana hostí mala plno práce. Po desiatich minútach hry sa v šestnástke hostí dobre uvoľnil Kamenský, no jeho strela smerovala tesne vedľa tyče. Hra sa presunula na polovicu hostí, no tí tlaku odolávali a vydržali až do konca.

Tvrdý boj

Počas celého zápasu sa nehralo v rukavičkách a viacero zákrokov na jednej či druhej strane, či skôr ich posúdenie rozhodcom, vyvolalo búrlivé reakcie publika či lavičiek. Svoje o tom vie aj J. Kamenský, ktorý mal v tomto zápase aj premiéru ako tréner. "Bolo to také, že som možno viac dokopaný ako za tri zápasy. Navyše ku koncu mala byť za faul na mňa čistá červená karta. Súper mi skoro zlomil nohu a nedostal ani žltú kartu. Tú som dostal naopak ja za rečnenie. Nerozumiem niektorým verdiktom rozhodcov," posťažoval sa hrajúci tréner Jaroslav Kamenský.

Bez gólovej radosti

Do zápasu išli domáci samozrejme s cieľom vyhrať. Napriek tlaku však gól dať nedokázali. "Očakával som takýto priebeh, len s tým rozdielom, že sme do tej 20. minúty mali dať gól. Súper by tak musel otvoriť hru a lepšie by sa nám chodilo do brejkov. Takto boli zabetónovaní a čakali na naše chyby," uviedol J. Kamenský. V prvom polčase to domáci skúšali nakopávanými loptami, po prestávke to skúšali viac cez stred zálohy. Začali viac hrať aj po krídlach. Úspech to však neprinieslo, gól nepadol. "Chýbala nám taká dravosť v šestnástke. Budeme to musieť viac trénovať. Viac ísť do súbojov v súperovej šestnástke," vysvetlil J. Kamenský.

Ubránili sa

Hostia vychádzali zo zabezpečenej obrany a čakali na chybu domácich. No šance, ktoré prišli, nepremenili. Napriek tomu odchádzal tréner J. Fatľa spokojný. "S bodom som veľmi spokojný. Zaslúžili sme si ho za bojovnosť a nasadenie. Hoci nás to stálo mnoho síl, takto by sme mali hrať," povedal Ján Fatľa a dodal: "Prišli sme sem neprehrať a od prvej chvíle sme išli za svojím bodíkom, ktorý sme aj dosiahli."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Štítničania ubránili v Rožňave bod