Stepan a Johansson sa s klubmi nedohodli, pôjdu na arbitráž

Derek Stepan (vľavo) požadoval od Rangers 7,25 milióna, klub mu ponúkol iba 5,2 milióna.
Derek Stepan (vľavo) požadoval od Rangers 7,25 milióna, klub mu ponúkol iba 5,2 milióna. (Autor: SITA/AP)
TASR|26. júl 2015 o 10:26

Vlani mal najlepšiu sezónu v NHL. Cez leto sa však Marcus Johansson nedohodol s klubom na podmienkach novej zmluvy a pôjde na arbitráž. Rovnako ako ďalší hráči.

NEW YORK. Hokejoví útočníci Derek Stepan z New Yorku Rangers a Marcus Johansson z Washingtonu Capitals sa nedohodli so svojimi klubmi v NHL na nových kontraktoch. Obrátili sa na arbitrážny súd - ten určí výšku ich kontraktov.

Celkovo sa na arbitráž obrátilo zatiaľ osem hokejistov.

Derek Stepan v NHL pôsobil zatiaľ len v New Yorku Rangers.

Stepan strelil v minulej sezóne šestnásť gólov a pridal tridsaťdeväť asistencií. V play-off mal bilanciu 5+7. Od Rangers požadoval 7,25 milióna dolárov. Klub mu ponúkol iba 5,2 milióna.

V rokovaniach sa neposunul ani Johansson s Capitals. Arbitráž má naplánovanú na stredu. Generálny manažér Washingtonu Brian MacLellan uviedol, že stále verí v dohodu.

Johansson má za sebou najlepšiu sezónu v NHL. Dal dvadsať gólov, zaznamenal štyridsaťsedem bodov. V play-off dosiahol jeden gól a tri prihrávky.

capitals_red_wings_hockey-a8ddab3c4fc441_r7434_res.jpeg

Marcus Johansson (vľavo) má za sebou najlepšiu sezónu v NHL. FOTO - SITA/AP.

Na arbitráž sa okrem Stepana a Johanssona obrátili aj Paul Byron (Calgary Flames), Erik Haula (Minnesota Wild), Colin Wilson (Nashville Predators), Alex Chiasson, Mike Hoffman (obaja Ottawa Senators) a Jonathan Bernier (Toronto Maple Leafs).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Stepan a Johansson sa s klubmi nedohodli, pôjdu na arbitráž