Stefan Schumacher podľa policajnej analýzy pozitívny

SITA|8. jan 2008 o 15:42

BERLÍN 8. januára (SITA, AP) - Nemecký cyklista Stefan Schumacher mal pozitívny dopingový nález na základe políciou odobratej vzorky krvi. Schumachera zastavili v Stuttgarte pri šoférovaní pod vplyvom ...

BERLÍN 8. januára (SITA, AP) - Nemecký cyklista Stefan Schumacher mal pozitívny dopingový nález na základe políciou odobratej vzorky krvi. Schumachera zastavili v Stuttgarte pri šoférovaní pod vplyvom alkoholu 7. októbra, teda šesť dní po tom, ako získal bronz na domácich majstrovstvách sveta. Polícia mu na 10 dní zastavila platnosť vodičského oprávnenia a vymerala mu pokutu 10 000 eur. Nemecká cyklistická federácia sa teraz pokúša vypátrať, či sa políciou zistená hladina amfetamínu v Schumacherovom tele dá považovať za porušenie dopingových pravidiel v športe so všetkými jeho dôsledkami. "Naši právnici pracujú na prípade, rozhodne ho nezametieme pod koberec," uvádza sa vo vyhlásení Nemeckej cyklistickej federácie. Podľa vyjadrenia národnej športovej federácie je možné Schumachera považovať za dopingového hriešnika, športový arbitrážny sudca Dirk-Reiner Marten pre agentúru DPA zase povedal, že interpretácia závisí od konkrétneho znenia dopingových pravidiel cyklistickej federácie. Riaditeľ Schumacherovho zamestnávateľa - tímu Gerolsteiner Hans-Michael Holczer dostal od právnika odporúčanie, aby ku kauze pristupoval tak, ako keby išlo o "súkromnú záležitosť". Znamená to, že Gerolsteiner nepodnikne proti talentovanému jazdcovi žiadne disciplinárne kroky.

"Nemá to s dopingom nič spoločné. Oslavoval svoj úspech zo šampionátu s priateľmi na diskotéke v Stuttgarte. Hladina amfetamínu iba minimálne prekročila prípustnú hladinu. Nie je jasné, ako sa látka dostala do jeho tela," obhajuje svoje klienta Schumacherov právny zástupca Michael Lehner.


Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Stefan Schumacher podľa policajnej analýzy pozitívny