Štartuje cyklistická Východ Road Liga

Sportnet|10. máj 2013 o 00:00

Časovkou do vrchu sa v nedeľu rozbehne druhý ročník cyklistickej ligy amatérov a veteránov na východnom Slovensku Východ Road Liga.



GEMERSKÁ POLOMA. Cyklistická liga amatérov mala svoju premiéru v minulom roku. Pri jej zrode stál cyklista Pavol Cifra. Venuje sa jej aj v tomto roku.

„Vlani sme skúšali, či o ligu bude záujem. Myslím si, že sa postupne dostala medzi cyklistami do povedomia. Účasť bola slušná a z kola na kolo ľudia pribúdali. Jednoduchosť pretekov, ktorá bola prioritou, sa páčila hlavne organizátorom. Vďaka jednej firme máme zabezpečené dresy pre najlepšieho v každom kole. Novinkou bude, že dres si oblečie najlepší v každom konkrétnom kole a bude v ňom štartovať aj budúce preteky,“ začal organizátor Pavol Cifra.

O záujme o ligu svedčí aj to, že sa zvýšil počet pretekov.

„V druhom ročníku budeme mať až deväť kôl, o tri viac ako v minulom roku. Začíname časovkou do vrchu v Gemerskej Polome už túto nedeľu. V kalendári je ešte kritérium v Sabinove, klasická časovka v Bardejove a jedna časovka do vrchu v Banskom pri Vranove n/T. Ostatné preteky sú klasické s hromadným štartom,“ priblížil kalendár P. Cifra.

Po prvom ročníku sa neobjavili žiadne vážnejšie výhrady k lige.

„Samozrejme, že sa ukázali nejaké detské choroby, ale spolu sme ich odstránili a problémy si vydiskutovali. Keďže chodilo na každé preteky viac a viac pretekárov, dúfam, že budeme mať peknú účasť aj v tomto ročníku. Sľúbili sa nám už aj amatéri zo susedného Poľska. Takže budeme mať ligu znova medzinárodnú. Vlani na Memoriáli Ladislava Szántaia v Rožňave boli. Na akcie v okolí Rožňavy možno prídu aj priatelia z Maďarska. Na bývalú rožňavskú ligu chodili,“ povedal P. Cifra a dodal: „Múdrejší budeme v polovici júna, keď budeme mať za sebou už šesť kôl.“

Kalendár Východ Road Liga 2013

1. kolo 12. 5. 2013 Časovka do vrchu (Gemerská Poloma)
2. kolo 18. 5. 2013 Kritérium (Sabinov)
3. kolo 19. 5. 2013 Preteky s hromadným štartom (Sabinov)
4. kolo 9. 6. 2013 Preteky s hromadným štartom (Svidník)
5. kolo 15. 6. 2013 Časovka ITT (Bardejov)
6. kolo 16. 6. 2013 Preteky s hromadným štartom (Bardejov)
7. kolo 4. 8. 2013 Preteky s hromadným štartom (Lubeník/ Jelšava)
8. kolo 25. 8. 2013 Časovka do vrchu (Banske Mláčky)
9. kolo 1. 9. 2013 Preteky s hromadným štartom (Stará Ľubovňa)
29. 9. 2013 Preteky s hromadným štartom – Memoriál Ladislava Szántaia (Rožňava)

pp





Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Štartuje cyklistická Východ Road Liga