Štafetový triumf Francúzok, Slovenky na 13. mieste

SITA|17. dec 2006 o 11:56

HOCHFILZEN 17. decembra (SITA) - Víťazkami pretekov štafiet na 4x6 km v rámci 3. kola Svetového pohára v biatlone v rakúskom Hochfilzene sa stali Francúzky v zostave Florence Baverelová-Robertová, Delphine ...

HOCHFILZEN 17. decembra (SITA) - Víťazkami pretekov štafiet na 4x6 km v rámci 3. kola Svetového pohára v biatlone v rakúskom Hochfilzene sa stali Francúzky v zostave Florence Baverelová-Robertová, Delphine Perettová, Sylvie Becaertová, Sandrine Baillyová. Vyťažili najmä z výbornej streľby, keď na ôsmich položkách potrebovali iba tri rezervné náboje. Druhé skončili so stratou 13,8 s Rusky, bronz si odvážajú Číňanky, ktoré zaostali o 30,5 s. Favorizovaným Nemkám pokazila radosť Katrin Apelová, ktorá na treťom úseku pri streľbe v stoji netrafila tri terče a bolo po nádejach. Nakoniec skončili štvrté. Slovenky živili nádej na dobrý výsledok až do tretieho úseku. Martina Halinárová, ktorá slovenskú štafetu rozbiehala, odstrieľala bezchybne a odovzdávala na siedmej pozícii s minimálnym odstupom na najlepšie. Janka Gereková na druhom úseku síce bežala pomalšie, ale vďaka výbornej streľbe (iba jedno dobíjanie na druhej položke v stoji) postavenie na siedmom mieste udržala. Ľubomíra Kalinová však hneď na svojej prvej streľbe v ľahu nechala stáť tri terčíky a po absolvovaní rovnakého počtu trestných okruhov sa prepadla na jedenástu priečku. Soňa Mihoková na záverečnom úseku len potvrdila, že bežecká forma jej stále chýba. Keď k tomu tentoraz pridala aj nepresnú streľbu, po ktorej potrebovala trikrát dobíjať, zákonite sa v 16-člennom štartovom poli prepadla ešte o 2 pozície na konečné 13. miesto.


Výsledky - štafety - ženy - 4x6 km - Hochfilzen:

1. Francúzsko (Florence Baverelová-Robertová, Delphine Perettová, Sylvie Becaertová, Sandrine Baillyová) 1:12:46,7 h (0 trestných okruhov + 3 dobíjania), 2. Rusko (Anna Bogalijová-Titovecová, Tatiana Mojsejevová, Anna Bulyginová, Natalia Gusevová) +13,8 s (0+9), 3. Čína (Xue Dong, Jing-čao Kong, Qiao Jin, Xian-jing Liu) +30,5 (1+9), 4. Nemecko (Martina Glagowová, Kati Wilhelmová, Katrin Apelová, Andrea Henkelová) +50,5 (3+8), 5. Švédsko (Helena Jonssonová, Anna Carin Olofssonová, Anna Maria Nilssonová, Johana Holmová) +1:03,1 min (0+11), 6. Bielorusko (Darja Domračevová, Oľga Kudrašovová, Ľudmila Ananková, Natalia Sokolovová) +2:24,0 (0+10),... 13. Slovensko (Martina Halinárová, Janka Gereková, Ľubomíra Kalinová, Soňa Mihoková) +5:24,6 (3+10)


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Štafetový triumf Francúzok, Slovenky na 13. mieste