Sršni vstúpia v Miškovci do pohárovej Európy

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Patrik Fotta|27. sep 2017 o 00:00

Vodnopólový klub ŠK Hornets Košice čaká 1. kolo kvalifikácie LEN Euro Cup.

KOŠICE. Vodnopólový klub ŠK Hornets Košice čaká od štvrtka do nedele 1. kolo kvalifikácie LEN Euro Cupu v maďarskom Miškovci.

Sršni sa postupne stretnú s Hannoverom, čiernohorským Kotorom, španielskym Mataróm, ruským tímom Šturm 2002 a na záver si zmerajú sily s domácim tímom MVLC Miskolc.

Ďalej postupujú prvé štyri tímy.

Novým prezidentom Propper

Počas leta sa v klube ŠK Hornets udiala jedna výrazná zmena vo vedení, keď na poste prezidenta vystriedal Jozefa Karabáša nový šéf klubu Igor Propper.

„Zatiaľ som v novej funkcii necelý mesiac. V minulosti som hrával vodné pólo a tím Hornets som pozorne sledoval, takže to pre mňa nebude úplne nóvum,“ povedal Propper, ktorého sme sa opýtali, aké budú ambície a ciele klubu v novej sezóne. „Viem, že vlani bolo hlavným cieľom postúpiť do finále a s rovnakou ambíciou pôjdeme aj do nadchádzajúcej sezóny. Rovnako finále by sme chceli dosiahnuť aj v rámci Slovenského pohára.“

Káder je už stabilizovaný

V rámci prípravy na novú sezónu vyhrali sršni cez víkend turnaj v Novákoch, kde mali možnosť doladiť posledné detaily pred úvodnou časťou nového súťažného ročníka.

„Príprava prebiehala v rámci normy. Situácia v Košiciach bola síce ohľadne bazénov dosť nelichotivá, ale dokázali sme sa s tým popasovať. Čo sa týka turnaja v Novákoch, bol pre nás ideálnou generálkou na blížiaci sa Euro Cup. Veľmi si ceníme bod s Novákmi, ktoré sú náš veľký rival a navyše v domácom prostredí boli veľmi ťažkým súperom,“ uviedol Propper.

Káder sršňov prešiel po minulej sezóne viacerými zmenami, no v súčasnosti je už stabilizovaný.

„Odišli od nás piati hráči – Kaid, Molnár, Kiernosz, Kruglov a Kostelník. Mužstvo posilnili – Kučerenko, Kusko, Šuster, Zareva a Grutka. Aktuálne je už káder uzavretý. Treba povedať, že my sme poloprofesionálny klub, pretože väčšina chlapcov sú ešte študenti alebo pracujúci a len traja legionári sú v podstate profesionálnymi hráčmi,“ skonštatoval Propper.

V kvalifikácii chcú zabodovať

V pohárovej Európe by sršni nechceli byť len do počtu a hoci ich nečaká jednoduchá kvalifikačná skupina, chceli by obstáť lepšie ako vlani.

„Veľmi som privítal, že klub má opäť po roku ambície aj na medzinárodnom poli. Verím, že sa nám podarí dosiahnuť lepšie výsledky ako vlani. Boli by sme veľmi radi, ak by sa nám podarilo zabodovať. Hoci o pohyboch v kádroch súperov máme nejaké informácie, ich skutočná sila sa ukáže až na turnaji. Ruské a španielske vodné pólo sú niekde úplne inde ako naše, aj čo sa týka podmienok, aj z hľadiska úrovne ligy. Do všetkých zápasov ale pôjdeme s tým, že sa nechceme vopred vzdať a určite by sme radi prekvapili,“ povedal nový prezident klubu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sršni vstúpia v Miškovci do pohárovej Európy