Dúbravka je späť, ale možno nie na dlho a odfúkol Vlhovej šance vietor? (Sportnet podcast)

Slovenský brankár Martin Dúbravka.
Slovenský brankár Martin Dúbravka. (Autor: TASR)
Sportnet|5. dec 2023 o 00:58

Vypočujte si utorkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je utorok 5. decembra a 41. narodeniny oslavuje bývalý brankár Ján Mucha, ktorý odohral za futbalovú reprezentáciu 46 duelov, vrátane všetkých štyroch na MS 2010, kde pomohol tímu k postupu do osemfinále.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Dúbravka je späť, ale dokedy?

Martin Dúbravka má šancu znovu sa usadiť medzi troma žrďami Newcastlu United. Zranenie brankára Nicka Popea je vážnejšie a podľa britských médií podstúpi operáciu. Hrať by nemal minimálne päť mesiacov.

Nepríjemnú informáciu pre Dúbravku priniesol Daily Mail. Klub má totiž lanáriť Davida de Geu, ktorému Slovák kryl chrbát počas hosťovania v Manchester United. Výhodou 33-ročného Španiela je aj fakt, že po odchode z Old Trafford je ešte stále voľným hráčom a do klubu by tak mohol prísť zadarmo.

Viac k téme:

Odfúkol Vlhovej šance vietor?

Petra Vlhová kritizovala podmienky v kanadskom stredisku Mont-Tremblant, kde sa cez víkend uskutočnili dve podujatia Svetového pohára v obrovskom slalome.

Druhé kolo nedeľňajších pretekov výrazne ovplyvnilo počasie. Elitné pretekárky po prvom kole s výnimkou Talianky Federiky Brignoneovej v silnom vetre a snežení v druhej jazde strácali.

"Nezvyknem robiť takéto verejné vyhlásenia. Rešpektujem ostatné konkurentky a gratulujem im. Myslím, že podmienky neboli pre všetky pretekárky rovnaké. Viditeľnosť v druhom kole bola pre posledné lyžiarky na štarte takmer nulová. Bolo to nebezpečné. Spravila som maximum, ale na pódium to nestačilo," reagovala slovenská lyžiarka. 

K pretekom sa v rozhovore pre Sportnet vrátila aj bývalá česká zjazdárka Klára Křížová, ktoré odpovedala aj na otázku, či mala Vlhová v protivetre nevýhodu, keďže je postavou vyššia, než väčšina konkurentiek.

"Z pohľadu fyziky to tak určite bolo, pretože sa nedokázala dostať tak nízko k podložke ako napríklad Federica. Protivietor ju brzdil. Mala však dlhšie lyže, do ktorých vedela dať väčšiu silu. Ťažko povedať, či to hralo až tak veľkú rolu," odvetila.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Dúbravka je späť, ale možno nie na dlho a odfúkol Vlhovej šance vietor? (Sportnet podcast)