Spišskú Novú Ves opúšťa Kanaďan L´Africain

Michael L´Africain (vpravo) na Spiši skončil.
Michael L´Africain (vpravo) na Spiši skončil. (Autor: TASR/Milan Kapusta)
SITA|1. dec 2017 o 10:15

Basketbalista odchádza pre symptómy otrasu mozgu.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Basketbalistov Spišskej Novej Vsi zo zdravotných dôvodov opúšťa kanadský rozohrávať Michael L´Africain.

Jednému zo zamýšľaných predsezónnych tromfov Spišiakov sa obnovili symptómy otrasu mozgu a pretrvávajúce bolesti hlavy mu neumožnili podávať v zápasoch stopercentné výkony.

"Je to, bohužiaľ, pravda. Symptómy otrasu mozgu, ktorý som v minulosti prekonal, sa vrátili a hoci som sa snažil hrať aj cez bolesť, ďalej to nejde. Odchádzam teda domov do Kanady a zverím sa do rúk špecialistom,“ oznámil 25-ročný Kanaďan na webe svojho doterajšieho zamestnávateľa.

Na Spiši pôsobil krátko, ale nedá naň dopustiť. "Ak by som nebol chorý, určite by som zostal. Fascinovala ma podpora od fanúšikov, spoluhráčov, vedenia. Chcem sa ospravedlniť všetkým, čo do mňa vkladali nádeje, no zdravie je prvoradé."

Spadli na dno tabuľky

Spišiakom sa bez L ´Africaina v zostave prestalo dariť a aj vinou zranení ostatných hráčov sa postupne prepadli až na posledné miesto tabuľky súťaže Eurovia SBL.

Momentálne s bilanciou 2 víťazstvá - 12 prehier zaostávajú o 2 víťazstvá za deviatou Handlovou a ôsmou Žilinou. Tá priebežne uzatvára pole tímov smerujúcich do play-off.

"Odišiel som od nedokončenej práce, ktovie možno sa ešte stretneme, cesty a osudy sú nevyspytateľné. Stále však majte v srdci nádej, tá posúva všetko vpred,“ doplnil odkaz pre fanúšikov L´Africain na webe basketball-snv.sk.

Angažovali Sarnu

Spišiaci namiesto odchádzajúceho Kanaďana angažovali na post rozohrávača Patrika Sarnu, ktorý prišiel na hosťovanie z Lučenca.

"Mike odlieta v nedeľu, symbolicky sa rozlúči s tímom aj fanúšikmi v sobotňajšom domácom zápase s Levicami. Získali sme Sarnu, post číslo jeden na rozohrávke preberie Matej Majerčák. V najbližších hodinách sa rozhodneme, ako ďalej, budeme verejnosť včas informovať,“ uviedol športový manažér BK 04 AC LB Spišská Nová Ves Michal Búza.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spišskú Novú Ves opúšťa Kanaďan L´Africain