Spišiaci trénujú už s dvoma posilami

Nový tréner s novými posilami. Ivan Kurilla postupne skladá A–mužstvo BK 04 AC LB Spišská Nová Ves.
Nový tréner s novými posilami. Ivan Kurilla postupne skladá A–mužstvo BK 04 AC LB Spišská Nová Ves. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|22. aug 2014 o 00:00

Na domáce prípravné zápasy si ešte musíme počkať.



SP. NOVÁ VES. Od štvrtého augustového dňa nový basketbalový tréner BK 04 AC LB Spišská Nová Ves Ivan Kurilla naplno zarezáva so svojimi zverencami. V týchto dňoch sa jeho káder rozšíril.

Vedenie klubu už vopred informovalo, že do augustovej prípravy sa zapoja dvaja zahraniční hráči. Plus tréner Kurilla skúša aj ďalších adeptov na spišskonovoveský dres.

„Od 16. augusta už s nami trénuje pivot Antony Banks a takisto rozohrávač Goran Bulatovič. Na krídle je na skúške Peter Pipiška. Je to Slovák, ktorý má skúsenosti z extraligy. Pripravuje sa s nami mladý chalan Maťo Hrabčák, ktorý tu v minulosti pôsobil,“ povedal tréner Spišiakov Ivan Kurilla.

Prvé predstavenie

Ako prví sa s novotvoriacim kádrom predstavili v letnej príprave hokejisti, veľká nedočkavosť je už žien – basketbalistiek, ktoré o týždeň absolvujú prvý domáci prípravný zápas proti Ružomberku. Kedy uvidíme v akcii extraligových basketbalistov?

„Určite chceme hrať. Niektoré veci sú nastavené tak, že zápasy riešime v rámci tréningu. Prvou previerkou bude turnaj vo Svite. Alternujeme na veciach s českými a maďarskými mužstvami. Ale tam skôr ide o výjazdy,“ odpovedal I. Kurilla.

Všetko v poriadku

U extraligových mužov je Ivan Kurilla novým kormidelníkom. Na nové prostredie v metropole Spiša sa vôbec nemusí adaptovať. Ako úspešný mládežnícky tréner Novovešťanov detailne pozná celý klub a športoviská, ktoré využíva na letnú prípravu.

„Našou úlohou je hlavne sa sústrediť na tréning. Máme tu veľmi dobré tréningové zázemie, či už v športovej hale, posilňovni a v bazéne. Len a len sa musíme sústrediť na basketbal a po tejto stránke je to všetko v poriadku,“ dodal Ivan Kurilla.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spišiaci trénujú už s dvoma posilami