Spiš zažil dve veľké basketbalové hanby za dva dni

Najhorší výkon desaťročia. Basketbalisti (ale aj basketbalistky) zo Spiša si za ostatné dva dni poriadne nahnevali verných fanúšikov.
Najhorší výkon desaťročia. Basketbalisti (ale aj basketbalistky) zo Spiša si za ostatné dva dni poriadne nahnevali verných fanúšikov. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|4. dec 2013 o 00:00

Sklamaný tréner Černický sa ospravedlňuje divákom.



SP. NOVÁ VES. Tak toto si verný fanúšik basketbalu na Spiši naozaj nezaslúžil. V nedeľu hrali v nadnárodnej súťaži ženy proti Šamorínu a hneď v pondelok muži nastúpili v predohrávke extraligy proti Interu Bratislava.

Ženy po zahanbujúcom výkone prehrali o dvadsať bodov a ešte horšie dopadli muži. Výsledok 56:94 hovorí za všetko.

Už to bolo spomínané v tejto sezóne niekoľkokrát – basketbalový divák na Spiši prepáči aj prehru, keď je po bojovnom a zodpovednom výkone. Za dva dni však spišskonovoveský fanúšik zažil niečo hrozné. Len ťažko sa hľadajú slová na to, čo sa dialo v nedeľuv ženskom podaní, no o nič lepšie to nebolo v mužskom predvedení.

Bolo jasné, že Inter Bratislava je veľkým favoritom, ale to neznamená vopred zložiť zbrane a „odfláknuť“ zápas, hlavne druhý polčas. Desať rokov už pôsobí BK 04 AC LB Spišská Nová Ves v extralige. To, čo sa dialo 2. decembra 2013, môžu zapísať do kroniky ako najhorší extraligový zápas desaťročnice.

„Čakal som, že moji zverenci budú hrať uvoľnene a s chuťou. Inter mal oveľa lepší prístup k zápasu. Som veľmi sklamaný z našej hry. Okrem Hovaňáka a Baldovského nikto sa nepridal. Ostatní hráči nemali energiu a snahu. To sú zápasy, v ktorých sa môže hráč ukázať. Nie sú žiadne tlaky na nich, môžu hrať uvoľnene, niečo dokázať. S výnimkou dvoch hráčov som maximálne sklamaný. V takom zápase proti Interu musia naši štyria hráči na palubovke podať nadpriemerné výkony, ak chceme hrať s týmto tímom vyrovnanú partiu,“ trpko skonštatoval po stretnutí tréner BK 04 AC LB Spišská Nová Ves Milan Černický.

Navyše súboj s Bratislavčanmi v priamom prenose vysielala jedna slovenská športová stanica. A tak to bola „hanba v priamom prenose“. Prvý polčas mal ešte prijateľné skóre 32:39, no konečný výsledok 56:94 je katastrofálny.

„Doma prehrať o takmer štyridsať bodov je strašne veľa. Ja sa len chcem ospravedlniť našim fanúšikom, ktorí prišli v hojnom počte a pevne verím, že to bolo poslednýkrát, čo sme predviedli na palubovke. Obdivujem týchto fanúšikov, že chodia na basketbal, aj keď sa prehráva. Patrí moja vďaka a uznanie. Znova sa za výkon proti Interu Bratislava ospravedlňujeme,“ adresoval odkaz divákom Milan Černický.

Prestali hrať

Už po domácom súboji s Levicami odchádzali diváci rozčarovaní, ale Spišiaci vyhrali, o bod a tak sa na slabší výkon zabudlo. Nasledovala prehra v Banskej Bystrici a hneď na to debakel s Interom. Vyhovárať sa na to, že za šesť dní odohrali Novovešťania tri zápasy by bolo detinské.

„V prvom polčase sa nám ešte ako–tak darilo. V druhej časti hry sme prestali plniť pokyny trénera. Prestali sme hrať a inkasovali sme jeden kôš za druhým. Prehrať doma o štyridsať bodov je jedna veľká katastrofa,“ netajil sklamanie hráč BK 04 AC LB Spišská Nová Ves Ján Brutovský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spiš zažil dve veľké basketbalové hanby za dva dni