Španielsku testovaciu pilotku de Villotovú našli mŕtvu v hoteli

(Autor: SITA/AP)
TASR|11. okt 2013 o 16:07

Polícia po pitve skonštatovala, že zomrela prirodzenou smrťou. Bližšie informácie zatiaľ nie sú známe.

MADRID. Šokujúca správa zastihla v piatok motoristický svet. V hoteli v Seville našli mŕtvu bývalú testovaciu pilotku ruského tímu F1 Marussia Mariu de Villotovú.

Tridsaťtriročná Španielka po nehode z júla 2012 na rovinke v Duxforde utrpela vážne zranenia hlavy a prišla o oko. Po zotavení sa na verejnosti zapájala do kampaní Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA). Dcéra bývalého pretekára F1 Emilia de Villotu len nedávno vydala autobiografiu s názvom "Život je dar".

"Domnievame sa, že k smrti došlo bez cudzieho zavinenia, ale nemôžeme oznámiť žiadne ďalšie podrobnosti," uviedla policajná hovorkyňa, ktorá dodala, že celé okolie hotela skúmajú forénzni špecialisti a jednotka z oddelenia vrážd.

Nečakaná smrť de Villotovej zaskočila všetkých kolegov. "Cítim, že som jej zostala ešte veľa dlžná, pretože sa správala neskutočne v "paddocku" aj celom tom motoristickom kolotoči. Bola neskutočná bojovníčka," povedala Susie Wolffová, ktorá je vývojovou pilotkou v tíme Williams.

"Mala takú vervu do života a vždy mala silný charakter a pozitívny pohľad na život," dodala Škótka pred Veľkou cenou Japonska v Suzuke. "Po tej nehode stála za mnou a mala veľkú túžbu po živote. Bola nesmierne šťastná, že prežila a mala pred sebou ešte veľké plány. Bola to neskutočná dáma, bez ohľadu na to, čo robila na súťažnej dráhe. Mala neuveriteľnú povahu."

Španielsky jazdec F1 Fernando Alonso v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Cadena Ser sa najskôr po tragickej novinke nezmohol ani na slovo. "Skutočne neviem, čo k tomu povedať...," začal Alonso na okruhu v Suzuke.

"Práve som si dal dole prilbu a počul som o jej smrti. Nemôžem tomu uveriť a potrebujem chvíľku na to, aby som o tom popremýšľal. Pre svet motoristického športu je to veľmi smutná správa, Maríu mal totiž každý rád. Modlím sa za ňu a za jej rodinu a celú motoristickú rodinu."

Po tragickej nehode vystúpila de Villotová prvýkrát na verejnosti v októbri minulého roka a po júlovej svadbe s osobným trénerom Rodrigom Garciom Millanom povedala, že to najlepšie ju ešte v živote čaká.

Po operácii nosila náplasť na pravom oku a ďakovala všetkým, ktorí jej pomohli a podporovali ju, pretože cítila šancu na nový život. Vtedy povedala, že aj naďalej chce zostať v blízkosti F1 a byť vzorom pre ďalšie ženské pilotky. "Mám motoristický šport vo svojej DNA, takže nemôžem byť bez toho," povedala vtedy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Španielsku testovaciu pilotku de Villotovú našli mŕtvu v hoteli