Šok pod Tatrami: Dobrí anjeli prehrali, prídu o prémie

Nečakaný výsledok. Poprad vytrestal Dobrých anjelov za nepozornosť.
Nečakaný výsledok. Poprad vytrestal Dobrých anjelov za nepozornosť. (Autor: Veronika Janušková)
Marián Špacai|29. mar 2010 o 00:00

V semifinále basketbalovej extraligy žien sa zrodil šokujúci výsledok. Poprad senzačne zdolal Dobrých anjelov Košice a pripravil im prvú prehru v súťaži.



KOŠICE. Postup Košičaniek do finále mal byť suverénny. Naznačoval to aj prvý zápas, ktorý doma nad Popradom minulý štvrtok vyhrali 95:49. Včera však bolo pod Tatrami všetko úplne inak, domáce zvíťazili 65:54. Stav série hranej na tri víťazstvá je tak 1:1.

Hrozný výkon

"Som maximálne sklamaný a prekvapený, ako sa k tomu naše hráčky postavili. Mysleli si, že to príde samo, neurobili ani pol kroka navyše. Ťažko nájsť hráčku, o ktorej by sa dalo povedať, že na zápas vôbec prišla. Bolo to skrátka z našej strany hrozné," netajil rozčarovanie generálny manažér Dobrých anjelov Daniel Jendrichovský.

Je nepochopiteľné, že počas celého zápasu sa žlto-modré nedokázali pozbierať. "Naozaj čakali, že sa to otočí samo. Poprad príkladne bojoval, ale inak nehral nič extra. Dať 54 bodov je veľmi málo, výkon v obrane i útoku sa nedá ničím ospravedlniť. Po skončení Euroligy som povedal, že môžeme nejaký duel v tejto sezóne prehrať, ale nečakal som, že sa tak udeje tak skoro."

Pokazili si Veľkú noc

Generálny manažér sa nechystá urobiť po tejto prehre v družstve nejaký poplach, trest si vraj hráčky udelili vlastne samy. "Prišli o prémie. Tie mali vypísané za to, že by extraligou prešli bez prehry. Takisto sa ukrátili o veľkonočnú pohodu. Počas sviatkov mohli dostať trochu voľna, takto budú hrať a trénovať."

Košičanky teda budú musieť o postup do finále ešte bojovať, keďže stav série je nerozhodný. Môže táto porážka družstvo znervózniť? "Určite. Minimálne v tom, že sme súperom zbytočne ukázali, že aj s nami sa dá hrať. Ja naozaj nedokážem pochopiť, ako je možné, že v priebehu troch dní sa výsledok dokáže zmeniť o 57 bodov," dodal D. Jendrichovský.

SEMIFINÁLE

Poprad - Dobrí anjeli 65:54 (38:35) - stav série: 1:1. Najviac bodov: Tetemondová 17, Brackettová 16, Lalovičová 12 - Jurčenková a Lawlessová po 10, Kupčíková 9.

Prešov - Ružomberok 73:53 (41:31) - stav série: 1:1. Najviac bodov: Risperová 15, Ciappinová 11, Wirthová a Vacková po 10 - Derevjaniková 10, Šimkuľáková 9, Murphyová a Podešvová po 7.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šok pod Tatrami: Dobrí anjeli prehrali, prídu o prémie