Sninčania začali zimnú prípravu

Sportnet|14. jan 2015 o 00:00

Aktuálne druhý celok futbalovej tretej ligy stráca na lídra iba dva body.

Aktuálne druhý celok futbalovej tretej ligy, MFK Snina, ktorý stráca na lídra z prešovského „béčka“ iba dva body, od pondelka 12. januára naskočil do zimnej prípravy.

SNINA. Program prípravy sa ponesie v klasickom duchu tréningových jednotiek v domácom prostredí, prípravných zápasov na umelej tráve, za ktorými však musia cestovať a možno aj týždňového zimného kondičného sústredenia.

Prvý sninský tréning v tomto kalendárnom roku sa uskutočnil v pondelok.

„Začali sme tak, ako tradične, spoločný výbeh, potom zápas Starí – Mladí,“ začal debatu František Hanc.

„Mladí“ hrali v zostave: Kopťár – Aľusík, Matús, Haburaj, Drančák, Dický, Hreha, J. Štofík, Leitner, Fedorka.

„Starí“: Lojka – F. Hanc, J. Lukáč, Wiener, Jankaj, Popovič, Hišem, J. Maliňák, M. Lukáč, Čop. Konečný výsledok bol 4:2 pre „Starých“.

„Čo sa celkovej prípravy týka, uvidíme, ako sa budú môcť k nám zapojiť vysokošloláci, keďže je skúškové obdobie. Taktiež je pre nás dôležitým faktorom počasie, trénovať budeme vonku i v telocvični, v pláne máme aj týždňové sústredenie v Uliči alebo blízko Sniny, všetko záleží od počtu hráčov, teda, ako budú môcť byť k dispozícii vysokoškoláci,“ začal debatu o začiatku sninskej prípravy tréner MFK Snina.

Prípravní súperi

Snina nemá ihrisko s umelým povrchom, a tak je v príprave odkázaná na Michalovce a Stropkov.

„Dohodnutí sme so Svidníkom, Veľkým Horešom, ďalej Veľké Revištia, Stropkov, Radvaň nad Laborcom, čakáme, kedy začnú zimnú prípravu v Humennom, s Vranovom začíname jarnú odvetu, takže asi nie, uvidíme, ako to bude v Trebišove. Sú teda už isté termíny, ale aj alternatívy. Úvodné zápasy isto na umelej tráve, podľa možnosti postupne snáď aj na klasickom prírodnom povrchu,“ poznamenal sninský kouč.

Prvý prípravný zápas majú Sninčania na programe o týždeň v stredu 21. januára na michalovskej umelej tráve s Veľkým Horešom.

Vlastná základňa

Káder je už dlhšie založený na vlastných odchovancoch a ináč to nebude ani pred jarnou odvetou.

„Čo sa odchodov týka, tak už asi možno povedať, že v jarnej časti nebudeme môcť rátať s Matúšom Štofíkom, ktorý študuje v Nitre a v jeseni nám ešte pomohol. Prídu hráči, ktorým ukončili v zime hosťovania. Rátame so svojimi chlapcami, nechystáme žiadne nákupy, káder sa uzatvorí postupne,“ dodal František Hanc.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sninčania začali zimnú prípravu