Slovenskými klubovými stálicami sú Škrtel a Hamšík

Marek Hamšík (vľavo) a Juraj Kucka.
Marek Hamšík (vľavo) a Juraj Kucka. (Autor: TASR)
Ladislav Harsányi|2. jún 2011 o 17:00

Martin Škrtel odohral v Premier League 2010/11 plný počet minút, Ján Mucha v tej istej súťaži ani minútu. Slovenskí reprezentanti majú za sebou v kluboch rôzne obdobia.

Martin Škrtel odohral v Premier League 2010/11 plný počet minút, Ján Mucha v tej istej súťaži ani minútu. Slovenskí reprezentanti majú za sebou v kluboch rôzne obdobia.

BRATISLAVA. Marek Hamšík a Martin Škrtel hrajú zo Slovákov v najprestížnejších ligách a zároveň patria medzi najväčšie opory svojich klubov. Kým Škrtel nechýbal v uplynulej sezóne Premier League ani minútu, Marek Hamšík vynechal jediné stretnutie Serie A (pre karty). Škrtel ani jeho klub nemajú dôvod rušiť manželstvo.

Drahý Hamšík

Hamšík sa síce z Neapola tiež neponáhľa, no priznáva, že by to rád skúsil v ešte väčšom klube. Záujemcov by aj bolo, odrádza ich však cena. Neapol si ho cení približne na 30 miliónov eur a to si už aj veľkokluby rozmyslia, či toľko zaplatia za jedného hráča.

„Som hráčom Neapola, nemám v tomto smere nič nové,“ zdupľoval Hamšík na zraze reprezentácie. A s veľkou pravdepodobnosťou to bude platiť aj v novej sezóne.

V Serii A sa mimoriadne dobre etabloval Juraj Kucka. Za FC Janov nastúpil na jar v sedemnástich dueloch, odohral 1308 minút. Kucku mapovali milánske kluby i Juventus, no prestupová stopa zatiaľ nie je horúca.

Dobrú sezónu má za sebou aj Vladimír Weiss mladší, ktorý sa v 23 zápasoch zaslúžil piatimi gólmi o titul Rangers, a to musel sezónu skončiť skôr pre zranenie. Rád by si predĺžil hosťovanie, no tréner Manchestru City Roberto Mancini by ho chcel vidieť v lepšej lige než je škótska.

Pevné miesto v zostave Lokomotivu Moskva si opäť vydobyl Ján Ďurica, Kornel Saláta sa uchytil hneď po príchode do Rostova. Obaja boli na jar najvyťaženejšími hráčmi svojich tímov.

Mucha a Karhan mimo hry

Tréner David Moyes nedal Jánovi Muchovi šancu na premiéru v Premier League. Postavil ho len v dvoch zápasoch Ligového pohára. Už v zime ho Legia Varšava chcela stiahnuť na hosťovanie, no Everton bol proti. Teraz je už naklonený Muchu uvoľniť. Podľa jeho manažéra Jozefa Tokoša by najradšej našli pôsobisku v rámci Premier League, mohol by sa oprášiť záujem Wiganu.

Miroslav Karhan naposledy nastúpil za Mainz v 15. kole bundesligy, na jar už ani ťuk. Počas jari si na lavičku sadol dvakrát, v ostatných zápasoch bol na tribúne. Po dvanástich rokoch v zahraničí sa vracia domov – do trnavského Spartaka. „Teším sa,“ hovorí futbalista, ktorý onedlho dovŕši 35 rokov. Pre trénera Vladimíra Weissa stále patrí v reprezentácii medzi nenahraditeľných.

Postavenie Petra Pekaríka a Mareka Čecha sa zmenilo k horšiemu po príchode nových trénerov. Pekarík sa to snaží riešiť odchodom z Wolfsburgu, Čech (West Bromwich na neho uplatnil opciu) zatiaľ v tíme ostáva.
Sezónu tureckej legionárov Róberta Vitteka, Filipa Hološka a Stanislava Šestáka ovplyvnili zranenia.

Pokiaľ boli Hološko (vynútené hosťovanie mu nakoniec pomohlo) i Šesták zdraví, gólovo im to sypalo. Hološko by sa rád vrátil do Besiktasu, no ten musí tiež chcieť... Šestákovi vypršalo hosťovanie v Ankaragücü, vracia sa do Bochumu. Klub však zostal druholigový, nuž je otázne, či tam bude Šesták pokračovať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov