Slovenským reprezentantom v karate sa mimoriadne darí na ME

Ilustračná snímka.
Ilustračná snímka. (Autor: archív SITA)
SITA|19. apr 2014 o 10:43

V seniorskej kategórii triumfovali Andrea Klementisová a Linda Malíková.

MALORKA. Slovenským reprezentantom v karate sa mimoriadne darí na otvorených majstrovstvách Európy vo formách, kumite a disciplíne kobudo (kata so zbraňou), ktoré sa za účasti viac ako 350 pretekárov z 21 krajín konajú na Malorke.

V seniorskej kategórii na španielskom ostrove triumfovala v súbornom cvičení kata žien Andrea Klementisová, ktorá pridala striebro v "zbraniach" a bronz vo formách. Linda Malíková si vybojovala prvenstvo vo formách a striebro v "tradičnom" kata.

"Kobudo tu je okrem okinawského aj americké voľné, v ňom bola Andrea druhá. Kata sú tradičné, formy zmiešané a voľné. Som rád, že uspeli aj naši mladí karatisti. V kumite nemáme pretekárov, predstavíme sa až v nedeľu v kata družstiev," informoval šéftréner slovenskej reprezentácie Ladislav Klementis.

Doterajšie výsledky Slovákov na otvorených ME v karate (formy, kumite, kobudo) na Malorke:

Linda Malíková: 1. miesto vo formách (ženy), 2. miesto v tradičnom kata (ženy)

Andrea Klementisová: 1. miesto v kata (ženy), 2. miesto kobudo (zbrane - ženy), 3. miesto vo formách (ženy)

Laura Anettová: 1. miesto v kata (14 - 15.-ročné dievčatá - čierne pásy), 1. miesto v kata (16 - 17.-ročné dorastenky), 2. miesto vo formách (ženy)

Alexandra Handiaková: 1. miesto v kata (14.-15.-ročné dievčatá - hnedé pásy), 1. miesto v kata (14. - 15. - ročné dievčatá - modré pásy), 2. miesto v kata (14. - 15--ročné dievčatá - čierne pásy)

Lukáš Tobolák: 1. miesto v kata (11.-13. roční chlapci), 2. miesto vo formách (10.-14-roční chlapci - mix), 2. miesto kobudo (zbrane - chlapci do 14 rokov)

Tamara Vidová: 1. miesto v kata (10.-12.-ročné dievčatá - oranžové pásy), 1. miesto vo formách (10.-14.-roční - mix), 1. miesto vo formách (12.-14.-ročné dievčatá - oranžové pásy), 2. miesto (do 10 rokov vyššie ako oranžové pásy)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Slovenským reprezentantom v karate sa mimoriadne darí na ME