Slovenky sa na MS dočkali prvej výhry. Nemkám nedali žiadnu šancu

Slovenské reprezentantky sa tešia po strelenom góle na MS vo florbale žien 2021.
Slovenské reprezentantky sa tešia po strelenom góle na MS vo florbale žien 2021. (Autor: IFF)
Sportnet, TASR|29. nov 2021 o 14:49 (aktualizované 29. nov 2021 o 21:16)

Iba 15-ročná Červená strelila už svoj druhý gól na šampionáte.

MS vo florbale žien 2021 - skupina B

Slovensko - Nemecko 6:0 (3:0, 3:0, 0:0)

Góly: 2. Grossová (Dobošová), 16. Pudišová, 20. Šponiarová (P. Hudáková), 25. Chúpeková (Belicová), 26. P. Hudáková (Ferenčíková), 26. Červená (Chúpeková)

Rozhodovali: Crivelli, Rampoldi. Vylúčené: 2:0

Diváci: 26

Slovensko: Mládenková (Dupčáková) - Pudišová, Ďuríková, P. Hudáková, Šponiarová, Ferenčíková - Klapitová, Robová, Červená, Belicová, Chúpeková - Buková, Kocúrová, K. Hudáková, Grossová, Dobošová - Faktorová, Kvásková

Nemecko: Holleová (Leuová) - Beppler-Altová, Kleerbaumová, L. Diesenerová, Bestová, Jurgensová - Jensenová, Willingmannová, Meyerová, J. Diesenerová, Recková - Schulzová, Kunigková, Baccsuová, Brokerová, Wolfová - Botheová, Noelová, Kurthová

UPPSALA. Slovenské florbalistky si pripísali prvú výhru na MS 2021 vo švédskej Uppsale. Vo svojom treťom dueli v skupine B zdolali Nemecko suverénne 6:0.

Zverenky trénera Michala Jedličku v porovnaní s duelmi so Švédkami (3:22) a Fínkami (2:7) predviedli jednoznačne lepší výkon a papierovo slabším súperkám nedali šancu, keď už po prvej tretine vyhrávali 3:0.

Slovenky udávali tempo od začiatku zápasu. Skóre otvorila už v 2. minúte Grossová a v prvej tretine sa k nej pridali aj Pudišová a Šponiarová.

V druhej časti Slovenky pokračovali vo výbornom výkone a v priebehu 104 sekúnd pridali ďalšie tri presné zásahy.

Tretia tretina sa už len dohrávala. Nemkám sa nepodarilo znížiť manko a streliť prvý gól na šampionáte.

Slovenky obsadili v skupine B konečné 3. miesto a čaká ich play off o štrťfinále, v ktorom vyzvú tím na 2. mieste zo skupiny C. O postup do štvrťfinále si zahrajú v stredu 1. decembra.

Hlasy po zápase

Michal Jedlička, tréner Slovenska: "Dnešný zápas hodnotím pozitívne. Vyšiel nám zámer, ktorým bolo naše víťazstvo, čo sa nám od začiatku darilo. Prvá tretina nebola z našej strany úplne ideálna, no vyhrávali sme a celý zápas sme mali pod kontrolou. Prvá polovica druhej tretiny bola najlepšou pasážou hry z našej strany, čo sme aj dokázali ďalšími gólmi, kde sme si vytvorili rozhodujúci náskok.

Neskôr to už bolo dobýjanie súperovej bránky a s ním spojených viacero nepresností. V záverečnej tretine sme stratili koncentráciu a už sme skórovať nedokázali a zbytočne sme umožnili Nemkám množstvo príležitostí na strelenie gólu, čomu sa musíme v ďalšom priebehu šampionátu vyvarovať."

Laura Chúpeková, hráčka Slovenska: "S dnešným súbojom sme spokojné. Išli sme si po tri body, ktoré sme aj získali a snažili sme sa dodržiavať to, čo nám povedali tréneri. V záverečnej časti sme trochu poľavili, no súperky to nevyužili. Budeme sa snažiť, aby sa niečo podobné už nezopakovalo. Hralo sa mi dobre a potešil ma aj prvý gól, ktorý sa mi podarilo streliť na MS žien."

Aký je formát MS?

Florbalové šampionáty majú netradičný formát. Dôvodom je veľký výkonnostný rozdiel medzi tímami, pričom kvalita najlepšej štvorice (Švédsko, Fínsko, Česko, Švajčiarsko) je oproti ostatným účastníkom výrazne vyššia.

Na MS štartuje 16 krajín, ktoré sú rozdelené do 4 skupín po 4 tímy. Prvé dve skupiny (A a B) sú výkonnejšie silnejšie než skúpiny C a D.

Prvé dva tímy v skupinách A a B postupujú priamo do štvrťfinále. Tímy na treťom a štvrtom mieste si zahrajú play off o štvrťfinále, v ktorom zabojujú proti prvým dvom tímom zo skupín C a D.

Tabuľka

Ďalší výsledok:


A-skupina:

Švajčiarsko - Lotyšsko 13:0

Česko - Poľsko 6:2

C-skupina:

USA - Taliansko 16:0

Dánsko - Thajsko 9:1

D-skupina:

Nórsko - Singapur 4:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Slovenky sa na MS dočkali prvej výhry. Nemkám nedali žiadnu šancu