Prekvapenie sa nekonalo. Slovenky vo štvrťfinále výrazne prehrali

Florbalistky Švajčiarska.
Florbalistky Švajčiarska. (Autor: IFF/FLICKR)
Sportnet, TASR|3. dec 2021 o 20:53 (aktualizované 3. dec 2021 o 22:18)

Jediný gól Slovenska strelila Laura Chúpeková.

MS vo florbale žien 2021 - štvrťfinále

Švajčiarsko - Slovensko 12:1 (3:0, 5:1, 4:0)

Góly: 8. Spichigerová (Stellová), 10. Wikiová (Suterová), 15. Ruttimannová (Martiová), 24. Ruttimannová (Suterová), 26. Martiová (Suterová), 32. Liechtiová (Cattaneová), 36. Wikiová (Martiová), 37. Gerigová (Spichigerová), 42. Gerigová (Gamperliová), 46. Wyssová (Hintermannová), 47. Ruttimannová (Suterová), 59. Gerigová (Spichigerová) - 29. Chúpeková (Klapitová).

Rozhodovali: Kirjonen a Sirka (obaja Fín.), vylúčené, presilovky a oslabenia: 0:0, 314 divákov.

Zostava SR: Mládenková (Dupčáková) - Pudišová, Ďuríková, Klapitová, Robová, Buková, Kocúrová - P. Hudáková, Šponiarová, Ferenčíková - Červená, Grossová, Chúpeková - Faktorová, Belicová, Dobošová - K. Hudáková, Kvasková, Drábeková

UPPSALA. Slovenské florbalistky nepostúpili do semifinále na MS vo švédskej Uppsale. Obhajkyniam striebra Švajčiarkam podľahli v piatok vysoko 1:12.

Slovenky na šampionáte odohrajú ešte dva zápasy a zabojujú o konečné 5. miesto. Ich prvým súperom budú Nórky v sobotu 4. decembra o 11.30 h

Švajčiarky boli v stretnutí veľkým favoritom, ale najmä v úvodnej tretine im Slovenky herne vzdorovali. Štatistika striel na bránku bola vyrovnaná 7:7, ale na góly viedli hráčky v červených dresoch 3:0.

Slovenské reprezentantky sa snažili útočiť, no každé ich zaváhanie v rozohrávke, či neskorší návrat do obrany kvalitný súper nemilosrdne trestal.

Jediný gól slovenského družstva zaznamenala Laura Chúpeková, v drese Švajčiarska zaznamenali Corin Ruttimanová a Isabelle Gerigová po tri góly.

"Zápas hodnotím negatívne, nedarilo sa nám dávať góly. Prvá tretina bola celkom podľa plánu, boli sme nebezpeční, mali sme šance a trestné strieľanie. Prehrali sme ju 0:3, pretože Švajčiarky premenili všetko. Keď sa prehráva, psychika ide dolu, Švajčiarky duel začali kontrolovať a zaslúžene vyhrali.

Nebolo to z našej strany to pravé. Skúsené hráčky šance nepremieňali, mladé boli nervózne. Vyzdvihnem Lauru Chúpekovú, ktorá odviedla maximum, atleticky so súperkami stačila a zariadila aj trestné strieľanie.

Zajtra hráme skoro, bude treba poriadne zregenerovať. Bude to iný zápas, nesmieme pustiť Nórky do brejkov a musíme si poctivou hrou vybudovať náskok. Prišli sme si po 5. miesto," povedal tréner Michal Jedlička pre Slovenský zväz florbalu.

Zoznam semifinalistiek doplnili Češky, ktoré v popoludňajšom zápase zdolali Dánsko 7:5. Dvoma gólmi a asistenciou sa blysla Michaela Kubečková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Prekvapenie sa nekonalo. Slovenky vo štvrťfinále výrazne prehrali