Slovenky padli v závere. Posledný zápas na MS vo florbale prehrali

Momentka zo zápasu Slovensko - Poľsko.
Momentka zo zápasu Slovensko - Poľsko. (Autor: IFF)
Sportnet|5. dec 2021 o 11:55 (aktualizované 5. dec 2021 o 14:00)

Slovenské reprezentantky obsadili konečné 6. miesto.

MS vo florbale žien 2021

Slovensko - Poľsko 3:4 (1:0, 2:3, 0:1)

Góly: 19. Grossová (Dobošová), 26. Ferenčíková (Šponiarová), 32. P. Hudáková (Šponiarová) - 22. Z. Krzywaková (Hliwová), 23. J. Krzywaková (Z. Krzywaková), 36. Zagorská, 56. J. Krzywaková (Nogová)

Rozhodovali: Hejnová a Beranová (obe ČR), vylúčené: 0:1, presilovky a oslabenia: 0:0

74 divákov

Zostava SR: Dupčáková (Mládenková) – Pudišová, Ďuríková, Klapitová, Robová, Buková, Kocúrová – P. Hudáková, Šponiarová, Ferenčíková – Červená, Faktorová, Chúpeková – K. Hudáková, Grossová – Krajčová, Kvasková, Drábeková

UPPSALA. Slovenské reprezentantky prehrali posledný zápas o konečné umiestnenie na MS vo florbale žien 2021 s Poľskom tesne 3:4.

Na šampionáte vo švédskej Uppsale obsadili konečné 6. miesto, a tak sa im nepodarilo vylepšiť svoje umiestnenie z predošlých majstrovstiev sveta vo Švajčiarsku.

Nezopakovali tak svoje maximum z MS, ktorým bolo piate miesto na turnaji v roku 2017 v Bratislave.

LIVE STREAM zo zápasu

Za najlepšiu hráčku zápasu Slovenska bola po zápase vyhlásená Michaela Šponiarová. Po zápase dostala ocenenie aj Denisa Ferenčíková, pre ktorú bol 101. zápas v reprezentácii posledným v kariére.

V jednom z najvyrovnanejších zápasov na MS 2021 Slovenky viedli po prvej tretine gólom Kláry Grossovej. V druhej tretine síce Poľky dvoma gólmi otočili stav, ale presné zásahy Denisy Ferenčíkovej a Paulíny Hudákovej v 26. a 32. min opäť znamenali tesný náskok Sloveniek.

Malwina Zagorská však ešte do konca druhej časti hry vyrovnala na 2:2 a o víťazstve poľských reprezentantiek rozhodla svojím druhým gólom v zápase Justyna Krzywaková. Jej pokus z veľkej diaľky prešiel brankárke Jane Dupčákovej pomedzi prsty.

O minútu a pol neskôr mala Denisa Ferenčíková veľkú šancu na vyrovnanie, ale nepremenila trestný nájazd.

Slovenské florbalistky sa na MS už štvrtýkrát bez prerušenia dostali do štvrťfinále. Zverenky trénera Michala Jedličku však rovnako ako v predchádzajúcich prípadoch v ňom nestačili na favoritky, keď ešte v piatok večer podľahli Švajčiarkam vysoko 1:12.

Hlasy po zápase:

/zdroj: Slovenský zväz florbalu/

Michal Jedlička, tréner SR: "Prvá tretina nebola zlá, boli sme lepší ako Poľky. Dôležitý bol úvod druhej tretiny, keď druhá lajna dostala dva góly za sebou. Inkasovali sme aj úplne nezmyselne po štandardnej situácii. V tretej tretine to bolo kto z koho a nám tam zapadla do siete jedna lastovička Poliek. Nezlomilo nás to, no druhýkrát na turnaji sme nepremenili trestné strieľanie. Sme sklamaní, mali sme cieľ skončiť do 5. miesta."

Denisa Ferenčíková, útočníčka SR: "Zápas hodnotím negatívne. Mrzí ma ten nepremenený nájazd a power play. Mohli sme súperky zdolať, no skončilo sa to o jeden gól. Je to realita. Stále sa pohybujeme na 5.-6. mieste na svete, je to o drobnostiach. S reprezentáciou sa lúčim. Za tie roky, čo som tu bola, sme zaznamenali veľký posun, no také tri roky už stagnujeme. Dievčatám odkazujem, nech na sebe pracujú, odchádzajú do lepších klubov, užívajú si to a posúvajú sa."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Slovenky padli v závere. Posledný zápas na MS vo florbale prehrali