Slovenky robili toľko chýb, ako keby hrali v juniorke. S Nemkami zaslúžene prehrali

Slovenky prehrali aj v úvodnom zápase MS s Maďarkami.
Slovenky prehrali aj v úvodnom zápase MS s Maďarkami. (Autor: TASR/DUNA/MTI)
Sportnet, TASR|4. dec 2021 o 19:29 (aktualizované 4. dec 2021 o 20:52)

Rozhodne posledný zápas proti Češkám.

MS v hádzanej žien 2021 - skupina E

Slovensko - Nemecko 22:36 (12:17)

Zostava a góly Slovenska: Ivanicjová, Oguntoyová - Pócsiková 1, Lanczová 3, Rebičová, Trúnková 3, B. Bíziková 1, Bujnochová, R. Bíziková 4/3, Bajčiová 4/1, Holejová 2, Szarková 2, Štefániková 2, Popovcová, Hudáková, Dulinová

Najviac gólov Nemecka: Grijseelsová 6, Schmelzerová a Stockschläderová po 5

Rozhodovali: Bon-ok Koo, Seok Lee (obaja Kór. rep.), vylúčenia: 3:3, 7m hody: 4/3 - 3/2

LLÍRIA. Slovenské reprezentantky prehrali aj druhý zápas na MS v hádzanej žien 2021. Na favorizované Nemky nestačili 22:36.

Slovenské reprezentantky pôsobili podobne nesústredene ako v prvom zápase proti Maďarkám, robili tak isto "juniorské" chyby.

Svetlé momenty striedali s amatérskymi, a tak s koncentrovaným súperom prehrali zaslúžene.

Posledný zápas proti Češkám v pondelok o 18.00 h rozhodne o tom, kto zo skupiny postúpi. Češky ešte hrajú dnes večer svoj druhý zápas s Maďarkami.

Postup z E-skupiny si vybojovali aj Maďarky, ktoré si poradili s Českom 32:29.

Hlasy po zápase:

Pavol Streicher, tréner SR: "Takýto zápas sa nehodnotí ľahko, ale musíme športovo priznať, že nás súper prevýšil v každej činnosti. Absolútne sme nezachytili začiatok duelu, na čo sme dievčatá upozorňovali.

Po stratách lôpt v útoku sme dostávali jeden gól za druhým. Potom sme sa trochu stabilizovali, ale ukázalo sa, že v žiadnej fáze zápasu sme nemali šancu proti takému dobrému súperovi ako Nemecko."

Vladimíra Bajčiová, spojka SR: "Myslím si, že rozhodli naše technické chyby v útoku, ktorých sme spravili veľa a ony nás trestali gólmi z rýchlych protiútokov."

Adriána Holejová, spojka SR: "Určite sme nepredviedli dobrý výkon. Najväčší problém bol v tom, že sme sa nevracali do obrany. Z našich technických chýb pramenilo veľa ľahkých gólov v našej sieti, čo nás položilo."

Alexandra Ivanicjová, brankárka SR: "V prvom polčase sme sa držali približne do 20. minúty. Potom sme však dvakrát inkasovali do prázdnej bránky a dievčatá sa snažili rýchlo dohnať manko.

Z toho pramenili naše chyby a Nemky nám odskočili. Cez prestávku sme si povedali, že sa pokúsime na súpera dotiahnuť, ale za veľa technických chýb a z toho vyplývajúcich strát lôpt prišiel trest v podobe gólov z kontier."

Priebeh zápasu Slovensko - Nemecko

I. polčas:

Nemky otvorili skóre po 58 sekundách z brejku a hoci Lanczová vzápätí strelou z diaľky vyrovnala na 1:1, na takmer sedem minút to bol posledný zásah slovenského tímu.

Ten sa cez agresívnu obranu favorita presadzoval veľmi ťažko, zakončoval z nepripravených pozícií a Nemky sa dostali do náskoku. Dva rýchle protiútoky za stavu 2:1 síce "zahodili", no v 6. minúte viedli už o štyri góly 5:1.

Kouč Streicher reagoval oddychovým časom a súperky na chvíľu zastavil v rozlete - Ivanicjová zneškodnila sedmičku a Bajčiová s Lanczovou zariadili v 11. minúte zníženie na 5:6. Nasledovala však trojgólová šnúra nemeckej ekipy, ktorá viedla v 14. minúte 9:5.

Po dvoch úspešných sedemmetrových hodoch Réky Bízikovej znížili Slovenky osem minút pred prestávkou na 10:12, ale záver úvodného dejstva nezvládli podľa predstáv a do šatní išli s mankom piatich gólov.

II. polčas:

Ani v druhom polčase sa obraz hry nezmenil, slovenský tím mal problémy presadiť sa do postavenej obrany súperiek a často inkasoval z brejkových situácií.

Nemky vstúpili do druhého dejstva, rovnako ako do toho prvého, so skóre 5:1 a po dvoch presných zásahoch Stockschläderovej viedli v 36. minúte už 22:13.

Štvrťhodinu pred koncom bol rozdiel v skóre prvýkrát dvojciferný (17:27), keď rýchly protiútok zakončila Grijseelsová.

Nemky v závere na palubovke jednoznačne dominovali, svoj náskok ešte navýšili a suverénnym spôsobom si zabezpečili postup zo skupiny.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slovenky robili toľko chýb, ako keby hrali v juniorke. S Nemkami zaslúžene prehrali