Slovenskí hokejisti rozhodli v prvej tretine. V príprave si poradili s Nemeckom

Slovenskí hokejisti počas prípravy na MS v hokeji 2022.
Slovenskí hokejisti počas prípravy na MS v hokeji 2022. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR, SITA|29. apr 2022 o 21:19 (aktualizované 29. apr 2022 o 22:01)

Ide o tretí prípravný zápas.

Príprava pred MS v hokeji 2022

Slovensko - Nemecko 3:1 (0:3, 1:0, 0:0)

Góly: 21. Ehl - 5. Valach (Okuliar, Koch), 13. Liška (Lantoši, Krištof), 14. Ivan (Minárik, Grman)

Rozhodovali: Hoppe, Hunnius - Höfer, Klíma

vylúčení: 3:1, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 2700 divákov

Nemecko: Pantkowski - Karrer, Zimmermann, Huss, Rogl, Bender, Münzenberger, Hüttl, Möser - Fischbuch, Jentzsch, Loibl - Eder, Blank, Karachun - Braun, Soramies, Höfflin - Fleischer, Leonhardt, Ehl

Slovensko: Tomek - Čerešňák, Rosandič, Bučko, Jánošík, Grman, Ivan, Romančík, Koch - Lantoši, Krištof, Liška - Pospíšil, Tamáši, Lunter - Minárik, Kollár, Regenda - Faško - Rudáš, Valach, Okuliar

DRÁŽĎANY. Slovenskí hokejisti zdolali Nemecko 3:1 vo svojom treťom zo šiestich prípravných zápasov pred blížiacimi sa MS v hokeji 2022.

V drážďanskej Joyntex Aréne strelili svoje prvé reprezentačné góly Marek Valach a Michal Ivan, tretí pridal Adam Liška. Za domácich sa presadil Alexander Ehl.

Pre zverencov Craiga Ramsayho to bol druhý triumf v príprave pred MS, predtým zdolali Česko 3:1. Tomu istému súperovi o dva dni neskôr podľahli 3:4 po nájazdoch.

S Nemeckom sa Slováci stretnú v odvete v sobotu opäť v Drážďanoch o 17.00 h.

Priebeh zápasu: Slovensko - Nemecko

I. tretina:

Ako prvý musel zasahovať Tomek, Slováci odpovedali po strele Grmana. Zápas bol od úvodu vyrovnaný, domáci mali prvú šancu po akcii Mösera. Potom gólovo udreli Slováci, keď Okuliar vystrelil na bránku a Valach dotlačil puk do siete - 0:1.

Pre 23-ročného útočníka to bol prvý reprezentačný gól. Potom prišla šanca na druhej strane, no Jentzsch nemal v koncovke dostatok pokoja.

V 13. minúte prišla akcia Krištofa, ktorý poslal puk na bránku na Lantošiho, brankár Pantkowski zaváhal a Slováci sa tešili z gólu po druhý raz. Arbitri si zásah ešte potvrdili u videorozhodcu.

O 54 sekúnd to už bolo o tri góly, keď Ivan presnou strelou do horného rohu prekonal nemeckého brankára.

II. tretina:

Druhú tretinu začali Slováci v početnej výhode, ale v oslabení unikol Ehl a puk napokon po Tomekovom zaváhaní skončil v bránke - 1:3. Zverenci Craiga Ramsayho potom prebrali taktovku do rúk, veľkú šancu na štvrtý gól mali na konci 26. minúty. Regenda vybojoval puk, z následného tlaku prišlo niekoľko striel, ale Pantkowski tentoraz podržal Nemcov.

Štyri minúty pred koncom druhej dvadsaťminútovky mal gól na hokejke Höfflin, ale Tomek zastavil puk skvelým zásahom. Najväčšiu šancu však mal v závere Lunter, no neodkázal poslať puk do odkrytej bránky.

Bol však faulovaný a do do tretej tretiny nastúpili Slováci v početnej výhode.

III. tretina:

V nej mal najväčšiu šancu Krištof po prihrávke Lantošiho, ale svoju strelu poslal len do brankára. Osem minút pred koncom dal štvrtý gól Okuliar, ale arbitri ho správne neuznali, keďže slovenský krídelník mal pri zásahu hokejku vyššie ako dovoľujú pravidlá.

Záver sa potom už len dohrával, slovenskí reprezentanti nedovolili Nemcom dostať sa do záverečného tlaku. Domáci to skúsili aj hrou bez brankára, no stav sa už nezmenil.

Hlasy po zápase

Ján Pardavý, asistent trénera SR: "Mali sme solídny začiatok, ale druhá a tretia tretina nebola podľa našich predstáv. Dostali sme gól v oslabení a to nás dostalo niekam, kde sme nechceli byť. Robili sme veľa chýba a dávali sme puky smerom k našej bránke. Podržal nás Tomek, pochytal veľa šancí. Zajtra si spravíme videorozbor, máme chalanom čo ukázať."

Adam Liška, útočník SR: "Prvá tretina bola z našej strany najlepšia, ale robili sme aj chyby, ktorých sa chceme vyvarovať v ďalších zápasoch. Snažili sme sa puky hádzať na bránku lebo každý brankár môže robiť chybu."

Matej Tomek, brankár SR: "Prvú tretinu som nemal veľa práce, ale nejaké streli tam boli. V druhej tretine sme začali pomalšie a začali sme robiť chyby okolo modrých čiar. Z toho vznikali aj protiútoky. Pri góle bolo prečíslenie 2 na 1 hráč mi to hodil do rukavice, myslel som že to mám pod sebou, ale rozhodca mi povedal, že som nemal."

Michal Ivan, strelec tretieho gólu SR: "Ja som rád, že som mohol pomôcť tímu. Chalani ma v kabíne ´skasírujú´, ale to patrí k tomu. Nejako som to tam trafil. Vedel som, kam zhruba budem mieriť, netvrdím, že som to takto chcel, ale som rád, že to takto dopadlo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Slovenskí hokejisti rozhodli v prvej tretine. V príprave si poradili s Nemeckom