Slovenskí florbalisti to zvládli. V boji o štvrťfinále zdolali Nemcov

Slovenskí florbalisti sa tešia po strelenom góle na MS vo florbale 2020 / 2021.
Slovenskí florbalisti sa tešia po strelenom góle na MS vo florbale 2020 / 2021. (Autor: IFF)
Sportnet, TASR|7. dec 2021 o 13:58 (aktualizované 7. dec 2021 o 15:15)

Vo štvrťfinále ich čakajú obhajcovia titulu.

MS vo florbale 2020 / 2021 - play off o štvrťfinále

Slovensko - Nemecko 7:3 (3:0, 1:1, 3:2)

Góly: 7. Mirt (Ujhelyi), 12. Kvasnica (Gajdoš), 18. Gál (Hatala), 23. Kvasnica (Gajdoš), 47. Kozák, 58. Kubovič, 59. Ujhelyi - 34. Herlt (J. Broker), 46. Nihlen, 50. Nihlen

Rozhodovali: Soderman, Boström (obaja Švéd.), vylúčení: 1:1, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0

Diváci: 473

Slovensko: Klobučník (Kohút) - Řezanina, Miške, Mirt, Kozák, Hatala, Virga - Gál, Gašparík, Dudovič - Ujhelyi, Grlický, Pažák - Kubovič, Gajdoš, Kvasnica - Slezák, Grich, Cvacho

Nemecko: Dietz (Lemke) - Pritzbuer, Hoppe, Bottcher, Rutz, Schuschwary, Herlt, Kleinhans - Hofferbert, Nihlen, N. Broker - Siede, J. Broker, Blanke - Bothe, Kretzschmar, Kuhl – Weigelt, Weisskirchen

HELSINKI. Slovenskí florbalisti sa na MS v Helsinkách prebojovali medzi elitnú osmičku.

V stredajšom dueli play off o štvrťfinále vyhrali nad Nemeckom 7:3 a v boji o semifinále ich čaká v stredu o 17.45 SEČ zápas s domácimi obhajcami titulu Fínmi.

Zverenci trénera Radomíra Mrázka mali aj bez výraznej opory prvého útoku Michala Dudoviča duel pod kontrolou a cestu k postupu si otvorili už v prvej tretine, ktorú vyhrali o tri góly.

Aj v ďalšom priebehu dirigovali hru, Tomáš Kvasnica druhým presným zásahom v zápase zvýšil už na 4:0. Nemci síce v závere znížili na 3:5, ale Slováci dvomi gólmi do prázdnej bránky definitívne rozhodli o svojom postupe.

Slováci vyhrali na šampionáte zatiaľ všetky štyri stretnutia. V základnej skupine si hladko poradili s USA 15:1, Poľskom 8:4 i Thajskom 15:2.

Do štvrťfinále postúpili druhýkrát v histórii MS, dosiaľ jedinýkrát sa im to podarilo v Zürichu 2012, to sa však hral šampionát ešte v starom formáte.

Hlasy po zápase

/zdroj: szfb.sk/

Radomír Mrázek, tréner Slovenska: "Určite musím všetkých chlapcov pochváliť. Tento zápas nebol o florbale, ale čisto o hlavách a ich vnútornej psychike. Hlavne starším hráčom sa dlhodobo nedarilo prekonať túto osemfinálovú prekážku a bolo na nich badať obrovskú zodpovednosť a nervozitu. Povedal by som, že to bola takzvaná taktická nuda, no takéto zápasy nejde hrať inak. Som rád, že to chalani zvládli aj keď niektoré prvky v hre by som nazval priam šialené."

Tomáš Kvasnica, najlepší hráč Slovenska v zápase: "Sme šťastní, že sme konečne zvládli pre nás zrejme najdôležitejší zápas šampionátu. Teší ma aj skutočnosť, že som mohol ku konečnému víťazstvu prispieť dvoma gólmi, no bol to dobrý výkon celého kolektívu."

Priebeh zápasu

I. tretina:

Slovákom chýbal zo zdravotných dôvodov líder ofenzívy Dudovič, ktorý síce mal na sebe dres, ale sedel iba v bunde na striedačke a do hry nezasiahol. V prvej formácii ho nahradil Kubovič.

Prvá tretina bola plne v réžii Mrázkovho tímu, ktorý mal jasnú hernú prevahu a vďaka Mirtovi, Kvasnicovi a Gálovi si vybudoval trojgólový náskok.

Súperovi toho veľa nedovolil, Nemci sa dostali iba do dvoch streleckých pozícií, ani jedna však nebola čistá.

II. tretina:

Aj v druhej časti Slováci kontrolovali dianie. V 23. min. Kvasnica svojím druhým gólom v zápase zvýšil už na 4:0, neskôr Dietz zlikvidoval tutovku Grlického.

Od polovice stretnutia Nemci pridali na dôraze a rýchlosti a zo zvýšenej aktivity vyťažili gól Hertla.

III. tretina:

Do tretej tretiny vstúpili ešte s väčšou vervou a Klobučník musel byť v strehu. Zlikvidoval šancu Weisskirchena, pri strele Nihlena mu pomohla žŕdka.

Až v oslabení potrestal chybu Gašparíka Nihlen, ale netešil sa dlho, lebo o pár sekúnd neskôr na opačnej strane využil presilovku Kozák a vrátil Slovákom trojgólový náskok.

Nemci nezložili zbrane a Nihlen na konci početnej výhody znížil na 3:5.

Slováci mohli súpera zlomiť, no Grlický s Pažákom zahodili veľké šance, po faule na Gricha nevyužil Pažák ani trestné strieľanie a Kvasnica trafil žŕdku.

Súper v závere odvolal brankára, ale v power play Kubovič a Ujhelyi gólmi do prázdnej bránky definitívne rozhodli o víťazstve a postupe do štvrťfinále.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Slovenskí florbalisti to zvládli. V boji o štvrťfinále zdolali Nemcov