Slovenky strelili prvý gól, potrápili domáceho favorita. Do finále však nepostúpili

Momentka zo zápasu Slovensko - Kanada na MS v hokejbale žien 2022.
Momentka zo zápasu Slovensko - Kanada na MS v hokejbale žien 2022. (Autor: facebook/Hokejbal.sk)
Sportnet|26. jún 2022 o 23:07 (aktualizované 27. jún 2022 o 08:04)

Slovenské hokejbalistky si zahrajú o bronz na MS 2022 v Kanade.

MS v hokejbale žien 2022

Slovensko - Kanada 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)

Góly: 13. Čorňáková (Dobošová, Nemčeková), 45. Lopušanová (Leskovjanská) - 19. Cerilliová (Coozeová, Desmierová), 22. Bannonová (Upshallová), 31. Karpenková (Ringová, Coozeová)

Kanada: Thomsonová – Jacobsonová, Jueová, A. Blombergová, Ringová, C. Blombergová, Coozeová – Sharpová, Desmierová, Bannonová, Tulková, Clarkeová, Cerilliová, Brenningová, Upshallová, Karpenková, Wilsonová, Fischerová, Ringová, McCannová, Pallottová

Slovensko: Rišová – Klimantová, Vršková, Nemčeková, Cagáňová, Martincová, Huňadyová, Čorňáková, Šulíková, Štrbáková, Dobošová, Hájniková, Záborská, Dzurinová, Šimnová, Záňová, Paľová, Gaborčíková, Leskovjanská, Halušková, Lopušanová

LAVAL. Slovenské reprezentantky prehrali nedeľňajší semifinálový zápas s domácou Kanadou na MS v hokejbale žien 2022 tesne 2:3. O postup do finále hrali do posledných sekúnd.

Slovenky sa síce dostali do vedenia v 13. minúte, keď sa presadila Alexandra Čorňáková, no domáce favoritky v druhej tretine dokázali otočiť skóre zápasu.

Vo vyrovnanej tretej tretine sa presadila 54 sekúnd pred koncom len 14-ročná najlepšia strelkyňa Slovenska Nela Lopušanová, no stihla iba znížiť na konečných 2:3.

Zverenkyne trénera Mariána Hambálka však predviedli oveľa lepší výkon ako v skupinovej časti, keď s domácim výberom prehrali vysoko 2:8.

Svetový šampionát v kanadskom meste Laval zakončia v stredu 27. júla v zápase o bronz, ich súperkami budú Američanky, ktoré v semifinále podľahli Češkám suverénne 0:6. Duel sa začne od 16:15.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hokejbal»Slovenky strelili prvý gól, potrápili domáceho favorita. Do finále však nepostúpili