31.05.2021 | Skupina A
31.05.2021 | Sk. A
3 - 1
(0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 4:3)
Samostatné nájazdy
4:3

Slováci nebudú ako konzerva. Ich štýl nám sedí, tvrdí český tréner

Filip Pešán.
Filip Pešán. (Autor: Foto: Ota Bartovský, MAFRA)
Juraj Berzedi|31. máj 2021 o 19:30

Česi si proti Slovensku veria.

RIGA. BRATISLAVA. Slovenskí hokejisti stále nemajú na majstrovstvách sveta v Rige istý postup do štvrťfinále.

Rozhodlo o tom víťazstvo Česka nad Dánskom po samostatných nájazdoch. Po riadnom hracom čase i predĺžení bol stav 1:1. Extra bod navyše získali Česi.

Aktuálne majú v tabuľke 10 bodov. Slovensko má o dva body viac. A stále môže postúpiť aj po večernom zápase Ruska proti Švédsku.

Stačí, keď Rusi získajú minimálne bod. Ak však Švédi vyhrajú v riadnom hracom čase, o všetkom rozhodne až utorkový zápas Slovákov proti Česku.

Nebude to o Slovákoch, ale o nás

Švédsky denník Aftonbladet už po víťazstve Švédska nad Slovenskom 3:1 špekuloval, že oba tímy sa môžu dohodnúť.

„Nemám rád konšpiračné teórie, ale ešte do roku 1993 tvorili jeden štát. A hoci nehovoria spoločnou rečou, majú k sebe blízko ako Švédsko a Nórsko,“ priznal komentátor Mats Wennerholm.

Je pravda, že Slováci potrebujú na istotu postupu aspoň bod. Česi na definitívu musia získať dva. To, že by sa pred zápasom na takomto scenári dohodli je nepredstaviteľné.

Česko - Slovensko, prípravný zápas na MS v hokeji 2021.
Česko - Slovensko, prípravný zápas na MS v hokeji 2021. (Autor: TASR)

„Slováci majú za sebou kvalitný turnaj, čo som videl ich zápasy. Boli aktívni, najmä ich prvá formácia je produktívna,“ priznal na tlačovej konferencii Filip Chytil.

V predošlých zápasoch proti Švédsku i Dánsku vždy Česi doťahovali nepriaznivý výsledok. Proti Slovensku to chcú zmeniť. Majú veľké sebavedomie.

„Nebude to o Slovákoch, ale o nás. Máme lepšie individuality ako Slováci. Musíme len dodržiavať systém,“ doplnil český útočník.

Slovákom drukujem, mám ich rád

Českí hokejisti sa proti defenzívnemu tímu Dánska poriadne natrápili. Tréner Filip Pešán to prirovnal ku konzerve, ktorú museli otvoriť.

Proti Slovensku by to z tohto hľadiska mohli mať jednoduchšie.

„Nechcem nič zakríknuť, ale zápas so Slovenskom by mohol byť pre nás prijateľnejší. Slováci hrajú agresívny a ofenzívny hokej. Tento štýl nám sedí. Mohol by to byť dobrý zápas,“ reagoval Pešán.

Bude to špeciálne. Keď sa ma opýtate, komu okrem nás prajem najviac postup, sú to Slováci. Veľmi im drukujem, mám ich rád. Ich štýl mi je sympatický.


Filip Pešán, český tréner

Kým na striedačke český tréner nie je príliš emotívny, na tlačovej konferencii je otvorený a úprimný. Nepoužíva zbytočné frázy.

„Bude to špeciálne. Keď sa ma opýtate, komu okrem nás prajem najviac postup, sú to Slováci. Veľmi im drukujem, mám ich rád. Ich štýl mi je sympatický,“ hovorí Pešán.

Po toľkej chvále by sa mohlo zdať, že v utorkovom zápase ani nebude chcieť nad Slovenskom zvíťaziť. Ale nie je to tak.

„Neexistuje zápas, v ktorom by som ich nechcel poraziť. Fandím im, ale nie zajtra,“ doplnil český kouč.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Slováci nebudú ako konzerva. Ich štýl nám sedí, tvrdí český tréner