Slovenskí tenisti hrajú s Ukrajincami nerozhodne 1:1

Lukáš Lacko
Lukáš Lacko (Autor: TASR)
TASR|1. feb 2013 o 15:28

Slovenskí tenisti hrajú po úvodnom dni zápasu 1. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára v Kremenčuku s domácou Ukrajinou nerozhodne 1:1.

KREMENČUK.

O vyrovnávajúci bod pre tím kapitána Miloslava Mečířa sa zaslúžil slovenský líder Lukáš Lacko, ktorý si v druhej piatkovej dvojhre poradil s ukrajinskou dvojkou Sergijom Stachovským v štyroch setoch 6:2, 5:7, 7:6 (5) a 6:4. V úvodnom singli zdolal Alexandr Dolgopolov daviscupového debutanta Andreja Martina hladko v troch setoch 6:2, 6:2 a 7:5.

V dôležitej sobotňajšej štvorhre so začiatkom o 13.00 SEČ by v domácom tíme mali nastúpiť Denis Molčanov s Iľljom Marčenkom, v slovenskom drese sa predstavia debloví špecialisti Filip Polášek s Igorom Zelenayom.

Lacko v úvodnom sete vďaka kvalitným returnom trikrát prelomil podanie Stachovského a získal ho jasne vo svoj prospech. V druhom dejstve viedol zverenec trénera Ladislava Simona 5:3, no Stachovskij potom získal štyri gemy v rade a vyrovnal na 1:1. Ukrajinec sa dostal na koňa, začal bodovať na sieti a v treťom sete si vybudoval náskok 5:3. Lacko však zabojoval, vyrovnal na 5:5 a vynútil si tajbrejk, v ktorom slávil úspech. V skrátenej hre síce prehrával 3:5, no potom získal štyri body v rade. Vo štvrtom sete Lacko po brejku v piatom geme odskočil Stachovskému na 3:2 a zápas už dotiahol do úspešného konca. Za stavu 5:4 premenil pri vlastnom podaní hneď prvý mečbal a upravil vzájomnú bilanciu so Stachovským na 2:0. V roku 2011 na turnaji v Bazileji ho zdolal v dvoch setoch 7:5, 6:4.

Slovensko nastúpilo v Kremenčuku bez najlepšieho singlistu Martina Kližana, ktorý má zranenú ruku, lekári mu diagnostikovali zápal šľachy. V daviscupovej histórii ide o druhý vzájomný súboj medzi Ukrajinou a Slovenskom. V septembri 2011 zvíťazili zverenci Miloslava Mečířa v 2. kole play off o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny v bratislavskom NTC 4:1. Hrdinom zápasu bol vtedy práve Kližan, ktorý vyhral obe dvojhry, tretí bod pridali deblisti Polášek som Zelenayom.

Miloslav Mečíř: "Predpokladal som, že po prvom dni by to mohlo byť vyrovnané. Andrej Martin mal veľmi ťažkého súpera na debut. Dolgopolov mu nedovolil veľmi sa rozohrať, riskoval a vychádzalo mu to. V treťom sete to z Andreja spadlo, Dolgopolov mu dal viac priestoru a dvakrát ho brejkol. Škoda, že to nedotiahol do tajbrejku, no celkovo nesklamal. Dolgopolov však ukázal, že je hráč svetovej dvadsiatky. Lukáš bol v zápase so Stachovským na kurte lepší, hral rýchlejšie, robil menej chýb. Mal tam krízu, no slúži mu ku cti, že sa z nej dostal a opäť začal hrať svoju hru. Veľmi dobre zvládol koncovku tretieho setu aj zlomové momenty vo štvrtom. Jazýčkom na váhach bude štvorhra. Ak by sme ju nevyhrali, mali by sme to v nedeľu veľmi ťažké."

1. kolo 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára:

Ukrajina - SLOVENSKO 1:1 po prvom dni

Alexandr Dolgopolov - Andrej Martin 6:2, 6:2, 7:5

Sergij Stachovskij - Lukáš Lacko 2:6, 7:5, 6:7 (5), 4:6

sobota 13.00: Denis Molčanov, Iľja Marčenko - Filip Polášek, Igor Zelenay

nedeľa 12.00 Dolgopolov - Lacko, Stachovskij - Martin

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Slovenskí tenisti hrajú s Ukrajincami nerozhodne 1:1