Slovenské hádzanárky hrajú v Michalovciach o udržanie postupovej nádeje

Tréner hádzanárok Dušan Poloz rozdáva pokyny svojim zverenkyniam počas zápasu proti Taliansku.
Tréner hádzanárok Dušan Poloz rozdáva pokyny svojim zverenkyniam počas zápasu proti Taliansku. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. máj 2018 o 12:41

Čaká ich favorizovaná Čierna Hora.

MICHALOVCE. Druhá fáza kvalifikácie hádzanárok o postup na majstrovstvá Európy 2018 vo Francúzsku vstupuje do záverečnej časti.

V hre o postup na kontinentálny šampionát, na ktorom naposledy štartovali v roku 2014, sú stále aj slovenské reprezentantky.

Potrebujú na to zabodovať v dueloch s dvoma najväčšími konkurentmi v 2. kvalifikačnej skupine, v ktorej si zatiaľ pripísali na konto len ťažko vydolované body v súbojoch s outsiderkami z Talianska (21:20, 20:17).

"S hrou, akú sme predviedli v zápasoch proti Taliansku, sme bez šance. Verím, že po ligovom závere prídu na zraz s iným elánom a poradí sa nám úspešne zvládnuť duel s Čiernou Horou," zaželal si Dušan Poloz, keď jeho zverenky splnili cieľ dvoch víťazstiev s Taliankami.

Sústrediť sa na zápas

Slovenský tím sústredí všetku svoju pozornosť na štvrtkový duel 5. kola kvalifikácie proti Čiernej Hore v michalovskej Chemkostav aréne o 19.00 h (rozhodujú Portugalčania Daniel Accoto Martins a Roberto Accoto Martins).

"Nechcem hovoriť o postupovej šanci, teraz je to o jednom zápase, na ktorý sa maximálne sústredíme a dáme do neho všetko. Celú našu energiu chceme vložiť do štvrtkového stretnutia, aby sme zostali v hre. Uvidíme, čo sa stane. Aj bod by otvoril naše šance," poznamenal Poloz.

Slovenky sa s Čiernohorkami stretli v úvode kvalifikácie, keď koncom septembra prehrali v Bare tesne 23:24.

"Bol to náš najlepší zápas v sezóne. Škoda, že sa nám tam nepodarilo uhrať bod. Čiernohorky sú už istými postupujúcimi, čiže možno päť až desať percent väčšej chuti by malo byť na našej strane. Treba však povedať, že reprezentácia nášho najbližšieho súpera dostala v závere uplynulého kalendárneho roka impulz príchodom nového trénera. Švéd Per Johansson pozdvihol družstvo, teraz je to iný tím ako na začiatku kvalifikácie," tvrdí Poloz.

Polozova domáca rozlúčka

V Chemkostav aréne absolvuje domácu rozlúčku na poste trénera národného tímu SR.

"Život ide ďalej, bude tam trochu nostalgie, ale stále pôjdem do toho naplno so všetkým, čo k tomu patrí."

Po 4. kole sú líderkami a istými postupujúcimi z 2. skupiny zatiaľ stopercentné hádzanárky Čiernej Hory.

Druhé so ziskom 4 bodov a o skóre pred Slovenkami sú Poľky, ktoré vo štvrtok zavítajú na taliansku pôdu. V Montesilvane sa očakáva ich plný bodový zisk.

Fakty

Nominácia hádzanárok Slovenska na dvojzápas kvalifikácie ME 2018 s Čiernou Horou a Poľskom (31. mája a 3. júna 2018):

Brankárky: Adriana Medveďová (HC Dunarea Braila/Rum.), Lucia Gubiková (ŠŠK Prešov), Zuzana Haládiková (HK Slovan Duslo Šaľa)

Pivotky: Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR), Kristína Pastorková (HK AS Trenčín)

Krídelníčky: Alžbeta Rechtorisová (DHC Sokol Poruba/ČR), Annamária Patrnčiaková (HK Hodonín/ČR), Mária Holešová (Iuventa Michalovce), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa)

Spojky: Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Monika Rajnohová (Le Havre Athletic Club Handball/Fr.), Simona Szarková (DHK Baník Most/ČR), Eva Veselková (SHK Veselí nad Moravou/ČR), Veronika Habánková, Mariana Rebičová, Tetyana Fiľková-Trehubová (všetky Iuventa Michalovce), Karin Bujnochová (HK Slovan Duslo Šaľa).

Tabuľka:

1. Čierna Hora 4 4 0 0 106:82 8 - postup na ME

2. Poľsko 4 2 0 2 112:92 4

3. Slovensko 4 2 0 2 84:90 4

4. Taliansko 4 0 0 4 66:104 0

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Slovenské hádzanárky hrajú v Michalovciach o udržanie postupovej nádeje