Slovenská „dvadsiatka“ v maďarskom Egri prehrala

Sportnet|19. aug 2013 o 00:00

Dva prípravné medzinárodné zápasy v krátkom čase odohral v Maďarsku hádzanársky výber hráčov Slovenska do 20 rokov.

Dva prípravné medzinárodné zápasy v krátkom čase odohral v Maďarsku hádzanársky výber hráčov Slovenska do 20 rokov, ktorý je počnúc sezónou 2013/2014 premiérovo účastníkom slovenskej extraligy mužov.

PREŠOV. Jeho základ tvoria juniori prešovského Tatrana. Kým druholigových seniorov Torokszentmiklósi KSE slovenská „dvadsiatka“ zdolala 32:30, na maďarských druholigistov z Egeru už nestačila.

SBS Eger – SR 20 28:21 (15:9)

Zostava a góly hostí: Vernarský, Leško – Jusko 3, N. Boris 2, Tobiáš 1, Tribus, Šterbinský 1, L. Urban 4, Franta 1, Wilga 2, Dujčák 1, Michniewicz 2, Páleš 3, Drobňák 1.

Marek Gernát, jeden z trénerov SR 20: „Prehrali sme s kvalitným súperom. Eger mal hlavne v útočnej fáze výbornú medzihru s úspešnými dohrávkami do oboch krídiel a pivota. My sme zase striedali dobré momenty so slabšími. Veľa chýb sme robili v obrane, ale aj po zisku lopty. Tentoraz mrzí aj naša veľmi zlá koncovka. V nej sa nedarilo ani doteraz obávanému strelcovi Drobňákovi, ktorý sa navyše v závere prvého polčasu zranil a zápas preňho skončil. S kolegom Stanislavom Kolpakom sme aj tentoraz dali v prípravnom stretnutí šancu všetkým nominovaným hráčom. Aj tento duel nám ukázal, že do začiatku súťaže máme ešte čo odstraňovať. Naši juniori si musia uvedomiť a zvyknúť si, že v súbojoch so seniormi je všetko rýchlejšie, každé, i menšie zaváhanie, sa platí gólmi.“

Dnes ráno odcestoval výber SR 20 do Bratislavy na povinné testy v tamojšom Centre talentovanej mládeže. Na spiatočnej ceste do Prešova odohrá „dvadsiatka“ ďalšie zo série prípravných stretnutí s nováčikom extraligy v Martine.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Slovenská „dvadsiatka“ v maďarskom Egri prehrala