Slovan stopol zlú sériu, konečne dal gól

Igor Žofčák (vľavo) proti Timonovi Dobiasovi.
Igor Žofčák (vľavo) proti Timonovi Dobiasovi. (Autor: SITA)
Ladislav Harsányi|25. sep 2011 o 18:06

Roboty bude ako na kostole a musia zabrať všetci od upratovačky až po prezidenta. Takto to so Slovanom vidí tréner Vladimír Weiss.

BRATISLAVA. Slovan vyhral nad Košicami 2:1, po 420 minútach bez streleného gólu konečne skóroval a po štyroch zápasoch zabodoval naplno. V prvom polčase sa na hru belasých nedalo pozerať – bez pohybu, kombinácií, s neexistujúcou prechodovou fázou do útoku. Košičania dobre zakryli svoju polovicu ihriska a po jednom z protiútokov Škutka spoza šestnástky prekvapil Putnockého – 0:1.

„Medzi slušnými ľuďmi sa nepatrí interpretovať to, čo som hráčom povedal v šatni. Po dlhšom čase som im vynadal, ale som sa ich snažil aj nabudiť,“ reagoval tréner Vladimír Weiss na otázku, čo vravel hráčom cez prestávku. Kým prvý polčas hodnotil právom ako katastrofálny, v druhom už jeho zverenci splnili predstavy o využívaní krídelných priestorov a nápaditej hre. „Musím pochváliť Milinkoviča so Žofčákom. Musia byť ťahúňmi tímu, veď spolu so Šebom majú v klube najlepšie podmienky. Prebudiť sa však musia aj ostatní,“ vravel Weiss.

Najprv Šebo využil kiks brankára Tofilovského (vybehnutie a minutie lopty mimo šestnástky) na vyrovnanie a po peknej narážačke s ním Milinkovič zabezpečil slovanistom výhru. Tutovky ešte zahodili Šebo a Hartig.

Roboty ako na kostole

„Bol to zlomový zápas, ktorý by mohol oslobodiť hlavy a dušu hráčov od stresu,“ nádeja sa Weiss. „Čaká nás však roboty ako na kostole. Od upratovačky až po prezidenta klubu. Niektoré veci, napríklad kondícia, sa nedajú zmeniť z večera do rána,“ takmer jedným dychom dodal tréner.

„Vravel som, že v zime budú musieť viacerí opustiť káder. Nechcem sa vyhrážať, ale občas treba urobiť bu­bu­bu. Niektorí hráči sa tu ocitli nedopatrením. Nezávidím im, keď dostanú od klubu autá, ale ohlas musí byť iný,“ zdôraznil.

Zmena po prestávke

„V prestávke sme si povedali, že dosť. Od prvej minúty musíme makať a prelomiť zlú sériu. V prvom polčase sme sa trápili, až v druhom to bol futbal, aký vieme hrať,“ vyjadril sa po zápase Marko Milinkovič, bývalý hráč Košíc. Proti MFK síce nehral bez chýb, ale veľmi aktívne. Patril medzi tých hráčov, ktorí si v poslednom období užili dosť kritiky. „Viem, že som nespĺňal očakávania. Zápas s Košicami mi dáva opäť krídla.“ Aj kapitán Igor Žofčák si vydýchol: „Všetko je v hlavách a keď sa vyhráva, všetko je jednoduchšie. Musíme pokračovať v duchu druhého polčasu.“

Filip Šebo po góle v Slovenskom pohári proti Pezinku skóroval aj v lige. „Malá krízička či nevydarené zápasy sa stanú aj veľkým klubom. Preto sme si to až tak nepripúšťali, médiá to trochu nafúkli,“ vyslovil sa útočník.

V Slovane má za sebou ligovú premiéru 18­ročný dorastenec Adrián Čermák. Nie zlú. V prvom polčase si ako jeden z mála slovanistov dovolil kľučky na súpera.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan stopol zlú sériu, konečne dal gól