Slovan prehral s Linköpingom 2:4

TASR|17. aug 2012 o 21:13

Hokejisti Slovana Bratislava neuspeli vo svojom štvrtom vystúpení v rámci série European Trophy.

LINKOPING. Na ľade švédskeho Linköpingu prehrali 2:4, keď doplatili na nepremenené šance a nevyužité presilové hry.

O góly slovenského majstra sa zaslúžili v záverečnej desaťminútovke Vladimír Dravecký a Milan Kytnár.

Zverenci trénera Rostislava Čadu sa najbližšie v rámci Južnej divízie súťaže predstavia v piatok 24. augusta na domácom ľade proti fínskemu tímu JYP Jyväskylä.

European Trophy - Južná divízia:

Linköping - Slovan Bratislava 4:2 (1:0, 1:0, 2:2)

Góly: 13. Söderberg (Albrandt), 29. Albrandt (Söderberg), 33. Karlsson (Figren), 49. Ottoson (Johansson) - 50. Dravecký (Sigalet), 56. Kytnár (Ölvecký), rozhodovali: Edqvist, Sjökvist - Wärnström, Ahlén (všetci Švéd.), vylúčení: 7:5 na 2 min, presilovky a oslabenia 0:0, 3149 divákov

Zostava Slovana:

Hostikka - Tabaček, Boumendienne, Printz, Sigalet, Švarný, Štajnoch, Mihálik, Bakoš - Vondrka, Bližňák, Miklík - Bartovič, Kreps, Dravecký - Hudáček, Lipianský, Kukumberg - Ölvecký, Kytnár, Mikúš

Linköping začal aktívnejšie a už po 67 sekundách sa mohol ujať vedenia, brankár Hostikka si však poradil s nebezpečnou strelou Aribrandta.

"Belasí" prežili bez ujmy aj dve švédske presilovky, no v 13. minúte inkasovali, keď Söderberg prestrelil Hostikku.

Slovan mohol krátko na to vyrovnať, Kreps však tvárou v tvár Engstrandovi neuspel. Neujala sa ani strela Štajnocha a Slovan odchádzal do kabín s jednogólovým mankom.

Na začiatku druhej tretiny nevyužili hostia presilovku 5:3, následne ani ďalšiu početnú výhodu a tak prišiel trest v podobe druhého gólu Linköpingu z hokejky Albrandta. V 33. minúte zasadil Slovanu definitívne k.o. Karlsson.

V 49. minúte zvýšil Ottoson už na 4:0. Slovanisti v záverečnej desaťminútovke už iba skorigovali prehru zásluhou presných zásahov Draveckého a Kytnára.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Slovan prehral s Linköpingom 2:4