Slovan musí pred duelom s Tampou Bay splniť viaceré podmienky

SITA|16. sep 2008 o 13:27

BRATISLAVA 16. septembra (SITA) - Hokejistov Slovana Bratislava čaká o dva týždne veľká výzva. Na domácom ľade Samsung Arény privítajú v utorok 30. septembra o 19.30 h tím NHL Tampa Bay Lightning, ktorý ...

BRATISLAVA 16. septembra (SITA) - Hokejistov Slovana Bratislava čaká o dva týždne veľká výzva. Na domácom ľade Samsung Arény privítajú v utorok 30. septembra o 19.30 h tím NHL Tampa Bay Lightning, ktorý sa stane prvým mužstvom z profiligy na slovenskom území. Organizátori z agentúry Nikdymo a Slovana Bratislava už doťahujú detaily zaujímavého zápasu. "Pre Slovan je to obrovská výzva, tím z NHL nehrá u nás každý deň. Pre hráčov, ktorí nepôsobili v NHL, je zápas s tímom z tejto súťaže aj naplnením sna. Pre nás manažérov zasa objavovanie nových možností a vecí, ktoré by sme ani nečakali," povedal generálny manažér Slovana Maroš Krajči. Zásluhu na príchode Lightning na Slovensko má najmä Eric Assimakopoulos, ktorý využil svoje kontakty a pritiahol klub z NHL. Pôvodne Tampa Bay uvažovala o zápase v Rusku, vzhľadom na napätú situáciu medzi vedeniami NHL a KHL však od tohto kroku ustúpila a hľadala iné riešenie. Assimakopoulos sa o možnosti dozvedel počas rozhovoru s generálnym manažérom SKA Petrohrad a bývalým skvelým hokejistom Igorom Larionovom. "Vybrali si Slovan, ktorý patrí medzi európske toptímy, má veľkú históriu, podporu. Pokúšali sme sa o získanie New York Rangers, napokon sa vyskytla možnosť s Tampou. Hráči Slovana v zápase budú reprezentovať klub, mesto i celé Slovensko," tvrdí Assimakopoulos. Zápas s Tampou Bay pomôže slovenskému majstrovi aj po marketingovej a imidžovej stránke, už teraz sa zvýšil záujem o jeho internetovú stránku.

V súvislosti s organizáciou zápasu s Tampa Bay Lightning musí Slovan splniť mnohé požiadavky zo strany hráčskej asociácie NHLPA. Zoznam je veľmi bohatý. "Každý hráč s vyše 700 zápasmi v NHL má nárok na samostatnú izbu, v šatni musí byť na každý deň sto uterákov, mužstvo má mať k dispozícii 100 holiacich strojčekov, detský púder na prípravu hokejok, šesť fénov, ovocie, zeleninu. Stávajú sa z nás aj odborníci na elektroinštaláciu, elektrina v kabínach bude prispôsobená na americkú sieť, vedľa haly musí byť preto elektrocentrála," odhalil niečo zo zákulisia Maroš Krajči.

Súčasťou zápasu bude niekoľko sprievodných podujatí. Hráči Tampy by na Slovensko mali pricestovať po prípravnom zápase v Berlíne 28. septembra, na druhý deň by mali mať otvorený tréning, na ktorom by mohli byť aj prvky interaktivity. Vstupenky na tréning na tribúnu budú stáť 300 korún. Chýbať nebudú ani autogramiáda, galavečera s hráčmi oboch mužstiev, ochutnávka vín z produkcie Igora Larionova, prijatie zámorského tímu u primátora Andreja Ďurkovského.

Rozpočet akcie sa pohybuje na úrovni 1,1 až 1,3 milióna eur, veľká suma pôjde na poistenie celej akcie. Podujatie je poistené na sumu 25 miliónov eur. Dva týždne pred zápasom je predaných 4000 až 4500 vstupeniek, organizátori čakajú, že hala bude naplnená do posledného miesta.

Zápas bude výzvou najmä pre Slovan, Tampa Bay však určite nebude chcieť prehrať. "Žiaden hráč nevypustí zápas pred plným hľadiskom. Všetci budú hrať naplno. Kanaďania či Američania tiež nechcú prehrávať a zápasy určite nevypúšťajú," dodal Maroš Krajči.


Nachádzate sa tu:
Domov