Slovák vyhral Pohár UEFA, dnes pomáha českému dedinskému klubu

Kamil Čontofalský.
Kamil Čontofalský. (Autor: TASR)
SITA|28. okt 2016 o 15:19

Tridsaťosemročný Košičan Čontofalský pomáha Zbuzanom od augusta pre zranenie iného gólmana.

SEMICE. Slovenský niekdajší futbalový reprezentant Kamil Čontofalský v službách českého klubu FK Zbuzany 1953 nezneškodnil ani jeden z dvoch pokutových kopov domáceho AFK Sokol Semice v nedeľňajšom zápase 11. kola regionálnej súťaže Ondrášovka KP pod hlavičkou Stredočeského krajského futbalového zväzu.

Jeho mužstvo však zvíťazilo pohodlne 7:2 a patrí mu druhá priečka v tabuľkovom poradí. Zaujímavosťou je, že aj Zbuzany v predmetnom dueli premenili dve penalty. Zbuzany vybojovali v doterajšom priebehu nižšej súťaže 23 bodov, lídrom je FK Brandýs nad Labem s 30 bodmi.

Tridsaťosemročný Košičan Čontofalský pomáha Zbuzanom od augusta pre zranenie iného gólmana. Koncom minulého roka ukončil svoje pôsobenie v americkom klube Tampa Bay Rowdies. V USA pôsobil aj vo Fort Lauderdale Strikers.

Tridsaťštyrinásobný slovenský reprezentant (2002 - 2009) je bývalý brankár Bohemiansu Praha či Zenitu Petrohrad. Pre Čontofalského boli najúspešnejšie práve roky strávené v Zenite. Triumfoval v ruskej najvyššej súťaži a v roku 2008 aj v Pohári UEFA (dnes Európska liga) a Európskom superpohári.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovák vyhral Pohár UEFA, dnes pomáha českému dedinskému klubu