Slováci v kvalifikácii na MS s cieľom postúpiť do play off

SITA|26. feb 2008 o 14:26

BRATISLAVA 26. februára (SITA) - Slovenská futsalová reprezentácia v stredu odcestuje do tureckého mesta Avdin na turnaj 9. kvalifikačnej skupiny o postup na jesenné MS do Brazílie s jedinou métou - postúpiť ...

BRATISLAVA 26. februára (SITA) - Slovenská futsalová reprezentácia v stredu odcestuje do tureckého mesta Avdin na turnaj 9. kvalifikačnej skupiny o postup na jesenné MS do Brazílie s jedinou métou - postúpiť na svetový šampionát. "Vieme, čo nás tam čaká, na súperov sme sa dôkladne pripravili. Pred štvrtkovým zápasom proti domácemu Turecku budú všetci hráči zdravotne v poriadku, aktuálne majú menšie problémy iba Várady a Kozár," prezradil pre agentúru SITA reprezentačný tréner Milan Kollár. Okrem domáceho Turecka čaká na Slovákov aj favorizované Portugalsko a outsider z Lotyšska. Podľa najnovšieho rankingu FIFA figurujú Slováci v svetovom rebríčku reprezentačných tímov na 25. mieste so ziskom 1245 bodov. Portugalcom patrí 5. miesto (1642), o tridsať priečok za Slovenskom sú Lotyši (944) a Turci sú na 73. pozícii (865). "Nepredpokladám, že nás Portugalci podcenia, pretože pred necelým rokom sme s nimi odohrali vynikajúce zápasy na ich domácej pôde. Rovnako aj prípravné duely v Španielsku zvýšili náš kredit vo futsalovej Európe," doplnil Kollár. Generálka v Slovinsku, ktorú odohral slovenský výber pred desiatimi dňami, bola podľa trénera Kollára práve prípravou na Portugalsko. Do Turecka cestuje spolu 14 hráčov, z toho trio brankárov. Jednotkou medzi žrďami bude skúsený gólman Slov-maticu FOFO Bratislava Mário Gašparovič. "V týchto zápasoch nejdeme bojovať len o česť, chceme postúpiť a urobíme pre to maximum," dodal najlepší tréner v SR za rok 2007 Milan Kollár.

Do vyraďovacích bojov si z desiatich kvalifikačných skupín zabezpečia postup prvé tímy a dvaja najlepší z druhých miest. Miestenku na svetový šampionát do Brazílie získa šestica úspešnejších mužstiev z play off, ktorého prvé zápasy sú na programe na prelome marca a apríla, odvety v polovici apríla.


Nominácia slovenskej futsalovej reprezentácie na turnaj 9. skupiny kvalifikácie o postup na MS 2008 do Brazílie (28.2. - 2.3. v tureckom Avdine):

Brankári: Mário Gašparovič (Slov-matic FOFO Bratislava), Peter Molnár (ŠK Šped-Trans Levice), Dalibor Repa (ŠK MIMA Divus Trnava)

Hráči v poli: Ladislav Mikita, Gabriel Bartošek, Marián Berky, Martin Čambal, Igor Nagy, Attila Fehérvári, Peter Haľko, Vojtech Várady (všetci Slov-matic FOFO Bratislava ), Milan Pavlovič, Pavel Šebo (obaja FC Patrik Senica), Peter Kozár (RCS Košice)

Náhradníci: Andrej Fišan (FC Patrik Senica), Róbert Gábor (ŠK Futsal Program Dubnica), Marek Habaj (Slov-matic FOFO Bratislava)


Realizačný tím:

Tréner: Milan Kollár

Asistent trénera: Ján Janík

Vedúci výpravy: Vladimír Okánik

Medzinárodný manažér: Vladimír Gažo

Vedúci družstva: Jozef Hanzel

Lekár: Roman Križan

Fyzioterapeut: Daniel Klačko


Program kvalifikačnej 9. skupiny o postup na MS 2008 do Brazílie:

štvrtok 28. februára: Turecko - Slovensko (18.00), Portugalsko - Lotyšsko (20.00)

piatok 29. februára: Turecko - Lotyšsko (18.00), Slovensko - Portugalsko (20.00)

nedeľa 2. marca: Lotyšsko - Slovensko (19.00), Portugalsko - Turecko (21.00)


Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Slováci v kvalifikácii na MS s cieľom postúpiť do play off