Slováci nehrali, žiaril brankár Nabokov

Jevgenij Nabokov vychytal v zápase s Dallasom čisté konto.
Jevgenij Nabokov vychytal v zápase s Dallasom čisté konto. (Autor: SITA AP)
TASR|24. feb 2009 o 07:35

New York. V jedinom zápase zámorskej NHL v noci na utorok prehrali hokejisti Dallasu so San José 0:1.

NEW YORK. Jediný pondelkový duel zámorskej NHL rozhodla jediná presná strela a jej autorom bol Devin Setoguchi z tímu San Jose.

"Žraloci“ vďaka jeho zásahu vybojovali na ľade Dallasu už 41. víťazstvo v sezóne a upevnili si vedúcu priečku v Západnej konferencii. Hrdinami duelu boli aj obaja brankári, samozrejme, sláva sa ušla iba hosťujúcemu Jevgenijovi Nabokovovi, ktorý na piate čisté konto v prebiehajúcom ročníku súťaže (a 45. v kariére) potreboval 29 úspešných zákrokov.

"Nevídané. Podľa môjho názoru bol prvou, druhou a aj treťou hviezdou zápasu práve Jevgenij. Práve on nám umožnil odviezť si z Dallasu body. Som rád, že sa ´Nabby´ chytil, pretože v poslednej sérii po klziskách súperov mu to veľmi nešlo,“ pochválil svojho gólmana kouč Sharks Todd McLellan.

Domáci tím "hviezd“ bez troch zranených opôr (Modano, Richards, Morrow) vyšiel gólovo naprázdno už po piaty raz v aktuálnom ročníku a v tabuľke Pacifickej divízie síce zostal na druhom mieste, no za svojím pondelňajším súperom zaostáva už o úctyhodných 26 bodov. Dôležitejšia pre Dallas je siedma priečka v tabuľke Západnej konferencie, ktorá ešte zaručuje účasť v play off.

Víťazný gól padol dvanásť minút pred koncom z hokejky druhého najlepšieho strelca San Jose Devina Setoguchiho, ktorý si predtým šikovne poradil so skúseným Darrylom Sydorom. "Videl som, že Sydor zabrzdil na modrej. Využil som jeho nerozhodnosť a rýchlym pohybom som sa dostal za neho. Možno ho pomýlil spoluhráč na druhej strane,“ opísal Setoguchi rozhodujúci okamih duelu pred presnou strelou spomedzi kruhov. San Jose čaká už v utorok ďalší náročný duel na ihrisku obhajcu trofeje z Detroitu, ktorý má na "žralokov“ v tabuľke Západnej konferencie manko 5 bodov.

Výsledok:

Dallas - San Jose 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Gól: 48. Setoguchi (Clowe, Ehrhoff). Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0. Strely na bránku 29:24. Brankári: Turco - Nabokov. Diváci: 17 988


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slováci nehrali, žiaril brankár Nabokov