Slováci majú silný tím, ale hrať doma je výhodou, myslí si rumunský kouč

Takto sa Andrei Pavel radoval v roku 2002 po víťazstve nad Dominikom Hrbatým v baráži o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára.
Takto sa Andrei Pavel radoval v roku 2002 po víťazstve nad Dominikom Hrbatým v baráži o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára. (Autor: TASR)
TASR|9. mar 2015 o 10:50

Kapitán rumunského tímu Andrei Pavel bol priamym aktérom prvého vzájomného súboja oboch krajín. Vyhral obe dvojhry i štvorhru.

BUKUREŠŤ. Rumunskí tenisti v 1. kole 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára poľahky zdolali Izrael. A kapitán tímu Andrei Pavel už myslí na júlový súboj so Slovenskom.

"Slováci majú silný tím. Bude sa hrať po Wimbledone. Musím sa poradiť s hráčmi, aký povrch zvolíme," povedal rumunský kapitán pre oficiálnu stránku Rumunskej tenisovej federácie.

"Som veľmi rád, že budeme hrať opäť doma. To je v daviscupových zápasoch veľkou výhodou. Viem o tom, že súper má vo svojom strede kvalitných hráčov, Martin Kližan je v prvej svetovej päťdesiatke."

Pavel bol priamym aktérom prvého vzájomného súboja oboch krajín. V septembri 2002 na koberci v Prešove rozhodujúcou mierou prispel k víťazstvu 4:1 a zotrvaniu Rumunska vo svetovej skupine.

Vo dvojhrách zdolal Karola Kučeru i Dominika Hrbatého. A po boku Gabriela Trifua uspel aj vo štvorhre.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Slováci majú silný tím, ale hrať doma je výhodou, myslí si rumunský kouč