Slovákov čakajú v Davis Cupe Rumuni. Kližan nesľúbil, že príde

Radosť Slovákov po štvorhre proti Slovinsku, po ktorej bolo ich víťazstvo už isté - zľava Lukáš Lacko, Norbert Gomboš, Igor Zelenay a Martin Kližan.
Radosť Slovákov po štvorhre proti Slovinsku, po ktorej bolo ich víťazstvo už isté - zľava Lukáš Lacko, Norbert Gomboš, Igor Zelenay a Martin Kližan. (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|8. mar 2015 o 13:20

Zápas v Rumunsku bude pre nás obrovskou šancou opäť postúpiť do play off, vraví jednotka tímu Martin Kližan.

BRATISLAVA. Na zápasy 5:0, na sety 13:0. Tenisti Slovenska rozdrvili v zápase 1. kola prvej skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára Slovinsko a postúpili do druhého kola.

Ak by v júli zvládli aj druhú prekážku, Rumunsko na jeho pôde, po roku by sa opäť dostali do play off o postup do svetovej skupiny.

Trupej: Slovensko patrí do svetovej skupiny

"Slovensko má potenciál na svetovú skupinu a čoskoro sa tam dostane," vravel po sobotňajšej štvorhre nehrajúci kapitán Slovinska Blaž Trupej.

"Martin Kližan je výborný tenista, nepríjemný ľavák, a aj vo štvorhre robilo našim hráčom veľké problémy returnovať jeho servis. Norbert Gombos ma prekvapil, ako sa zlepšil, hrá tenis na veľmi dobrej úrovni. Mám pocit, že Slovensko je doma takmer neporaziteľné."

Trupej bol smutný, že na rozdiel od slovenského tímu nemohol nastúpiť v plnej sile. Blaž Kavčič (110. hráč ATP), ktorého nominoval a trénoval v Bratislave, si nestačil doliečiť nohu po operácii a nakoniec nenastúpil.

davis1_res.jpg

Martin Kližan (vľavo) a Igor Zelenay po víťaznej štvorhre. FOTO - TASR

Blaž Rola (97.) dal prednosť individálnej kariére, kým Aljaž Bedene (115.) čaká na britské občianstvo a chce hrať Davis Cup za novú krajinu.

"Už pred zápasom som vravel, že v tejto zostave bude pre nás úspechom každý jeden bod," doplnil slovinský kapitán.

Okrem skúseného Gregu Žemlju (699.), ktorý takmer dva roky nehral pre zdravotné ťažkosti, mal k dispozícii mladíkov bez skúseností z Davis Cupu.

Mečíř: Gombos je ako Hrbatý

Pre Slovensko to bol

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Slovákov čakajú v Davis Cupe Rumuni. Kližan nesľúbil, že príde