Šláger prvého s druhým pre Kochanovce

Tréner a kapitán. Kochanovský kouč Ján Mucha a vodca na trávniku Martin Rada.
Tréner a kapitán. Kochanovský kouč Ján Mucha a vodca na trávniku Martin Rada. (Autor: Marián Škuba)
Sportnet|15. okt 2013 o 00:00

Nováčik si zatiaľ počína nad očakávanie úspešne. Je lídrom 6. ligy, pričom na ihrisku súpera ešte neprehral.

Nováčik si zatiaľ počína nad očakávanie úspešne. Je lídrom 6. ligy (skupina Vihorlatsko-Dukelská), pričom na ihrisku súpera ešte neprehral.

HUMENNÉ. Keďže FKO Kochanovce má už druhú sezónu vlastnú hraciu plochu v rekonštrukcii, domovský stánok klubu poskytuje humenský futbalový štadión Pri mlyne.

Aj ostatnú nedeľu dopoludnia si do jeho areálu našlo cestu takmer tristo futbalových priaznivcov. A po záverečnom hvizde odchádzali spokojní.

Ak líder tabuľky privíta na svojom trávniku v poradí druhý celok, teda svojho prenasledovateľa, je to šláger kola. A práve tento punc malo stretnutie Kochanovce – Breznica.

„Myslím, že to bol zaujímavý zápas, súper vynikal najmä kvalitnou hrou v stredovej formácii, ale šance do prestávky sme mali iba my. Ofenzívne sme boli aktívnejší aj po obrátke a napokon bola naša snaha premenená v trojgólový náskok, ktorý položil základ víťazstva,“ zhodnotil duel Martin Rada.

Príjemné prekvapenie

Kochanovčania vyhrali 3:1, čo znamená, že aj po desiatom kole sú v pozícii lídra. Vizitka pre nováčika viac ako pozitívna.

„Verili sme si, že sa môžeme pohybovať v tabuľke na horných poschodiach, že to však bude až samý vrchol, teda líderské miesto, je pre nás milé prekvapenie. Pred sezónou prišiel do mužstva Peter Murinčák, harcovník, skúsený futbalista, veľký bojovník, osobnosť. Futbal hrá na trávniku jedenásť členov, sme dobrý kolektív, ťaháme za jeden povraz, niekto strieľa góly, iných veľmi nevidieť, sú na 'čiernu' robotu. Že sme prví, je zásluha každého. Čo nás mrzí je domáce zaváhanie (pozn. red.: prehra s Udavským 2:3), vonku sme zatiaľ ešte neprehrali, takže miesto na čele nám patrí snáď aj zaslúžene,“ poznamenal kapitán FKO Kochanovce.

Pevné nervy

Aj on sa zapája do gólových kochanovských aktivít. Zatiaľ to bolo v sezóne päťkrát, vždy z bieleho bodu.

„Čo sa pokutových kopov týka, vychádza to aj z mojich skúseností, už mám nejaký ten rok vo futbale za sebou, skúseností pribúda. Asi v každom mužstve, kde som pôsobil, som zahrával pokutové kopy, aj v Kochanovciach je to tak. Zatiaľ mi to ide úspešne, verím, že pevné nervy si udržím naďalej, dodal Martin Rada, ktorý má vo futbalových radoch prezývku „Bubo“.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šláger prvého s druhým pre Kochanovce