Slafkovský získal najemotívnejšie striebro. Možno to bol môj posledný šampionát, vraví

Alexander Slafkovský na stupni víťazov na MS vo vodnom slalome 2021.
Alexander Slafkovský na stupni víťazov na MS vo vodnom slalome 2021. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. sep 2021 o 14:22

Nebyť dotyku tesne pred záverom trate, zrejme by zvíťazil.

BRATISLAVA. Slovenský vodný slalomár Alexander Slafkovský získal už svoje stretie striebro na MS.

Na MS vo vodnom slalome v Čunove ho od zlatej medaily delili centimetre, preto v cieli krútil hlavou. Na domácej vode chcel zlato, pretože, ako uviedol, bol to možno jeho posledný šampionát.

Slafkovský zaostal za víťazným Čechom Václavom Chaloupkom iba o 15 stotín sekundy. Mohlo z toho byť zlato, ale o túto možnosť prišiel na predposlednej bránke s číslom 22, kde zaznamenal ťuk a inkasoval dve trestné sekundy.

"Prvý dojem, ktorý som mal v cieli, bol ten, že sen o zlate sa rozplynul. Na druhej strane nádej na medailu žila, takže ma hneď premohla eufória. Predviedol som skvelú jazdu a to, čo robili ľudia na brehu, bolo neskutočné.

Až mi zimomriavky behajú po chrbte aj teraz. Našťastie som zostal strieborný, ale mrzí ma tých 15 stotín, mohlo to byť ešte veselšie."

Kľúčový moment na trati opísal takto: "Vedel som, že si tam musím dať pozor. Keď som bol v nájazde, bolo to ešte dobré, ale potom som musel hnať loď. Chýbali mi asi dva centimetre, inak by sme mali doma zlato. Teraz to vyšlo v môj neprospech."

Tridsaťosemročný kanoista považuje tretie striebro z MS za najemotívnejšie. Ďalšiu medailu zo svetového šampionátu už možno nepridá.

"Mal som hneď spätnú väzbu od divákov, preto je táto medaila emotívnejšia než ostatné. Vďaka bohu za ňu, lebo nemusela byť žiadna. Ale na veterána to nebolo zlé.

Možno to boli moje posledné MS, takže som možno prepásol poslednú šancu. Možno sa ráno zobudím a poviem si, že stačilo," povedal Slafkovský.

Na záver opísal aj atmosféru a najmä zrekonštruovaný kanál v Čunove, ktorý si pochvaľovali aj pretekári z iných krajín: "Všetko je tu nové, kanál je nový a aj divákov sme predtým nemali. Každý, kto sem prišiel, mal pocit, že sme doma."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Slafkovský získal najemotívnejšie striebro. Možno to bol môj posledný šampionát, vraví