Skvelý výkon katapultoval Giraltovce na čelo tabuľky

(Autor: Ladislav Lukáč)
Sportnet|16. sep 2013 o 00:00

V Giraltovciach sa hral šláger kola, keď sa stretli druhý domáci Slovan a líder z Veľkých Revíšť.



GIRALTOVCE. Samotný zápas prilákal aj veľmi dobrú návštevu a diváci boli s úrovňou duelu veľmi spokojní.

Oboch súperov zdobili pekné série víťazstiev. Domáci vyhrali päť zápasov po sebe a hostia o jeden menej a navyše sa hralo o vedúcu priečku tabuľky.

Giraltovčania mali výnimočný prvý polčas, keď ich výkon bol prakticky bezchybný a kvalitného súpera prinútili k veľkým chybám, ktoré aj dokázali potrestať.

“Na lídra sme sa zodpovedne pripravili, mali sme o jeho hre dostatok informácií. Chceli sme vyblokovať z hry ich úderných hráčov Kotľára a Adama, čo sa aj podarilo. Navyše sme hrali od začiatku nátlakovo s veľmi dobrým pohybom a kombináciami. V prvej polovici sme dali dva góly a mohli sme pridať ešte ďalšie tri,“ neskrýval spokojnosť asistent trénera domácich Pavol Mašlej.

Futbalisti Giraltoviec si dokázali rýchlou hrou vytvárať šance. Najprv v 6. minúte Verčimák hlavičkoval nad bránku Pillára, ale v 17. minúte unikol Čurlík a jeho spätnú prihrávku poslal Digoň nezadržateľne do siete.

Títo dvaja hráči si to zopakovali ešte dva razy, ale raz zachraňoval Pillár a raz lopta obtrela len pravú žrď.

Ešte väčšiu šancu mal Verčimák v 39. minúte, ale sám pred Pillárom tesne minul. Vynahradil si to o tri minúty, keď po rohovom kope Caunera už hlavou nedal Pillárovi šancu.

Treba však povedať, že hostia sa neustále pokúšali o prekonanie Štefánika, ale ten skvele zasiahol po nebezpečných strelách Kiovského a Adama.

Skóre sa nemenilo, aj keď Pillár robinzonádou zneškodnil priamy kop Čabalu. Aj druhý polčas začal v réžii Slovana.

Digoň po úniku tesne minul a v 57. minúte Vojta premenil pokutový kop za faul Viňanského na Partilu.

„Po treťom góle začali chlapci hrať na udržanie dobrého výsledku, prenechali súperovi priestor a ten neustále hrozil. Som rád, že veľkou bojovnosťou sme víťazstvo uhájili, určite nás to povzbudí aj v ďalších zápasoch. Zdôrazňujem, že hostia boli pre nás veľmi ťažkým súperom a nič nám nedarovali,“ dodal P. Mašlej, bývalý aktívny futbalista Stropkova, Giraltoviec a Kračúnoviec.

Hra sa páčila publiku aj v druhom polčase a potlesk bol odmenou najmä pre domácich hráčov.

Hostia však bojovali o čestný úspech a ten nakoniec zaznamenal Kotľár v 83. minúte a Štefánika okrem neho preveril aj striedajúci Bajus. Na strane Slovana neustále hrozil Matúš Digoň.

„Do Giraltoviec sme išli so zámerom bodovať, avšak tentoraz s výkonom mojich zverencov nie som spokojný. Dopúšťali sme sa veľkých chýb, ktoré domáci trestali. Chýbala nám väčšia koncentrovanosť a herná disciplína. O konečnom výsledku sa rozhodlo už v prvom polčase a hlúpa penalta znamenala pre nás koniec nádejí a nič na tom nezmenili ani naše nepremenené šance. Blahoželám súperovi k víťazstvu,“ zhodnotil stretnutie kormidelník Veľkých Revíšť Emil Sudimák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Skvelý výkon katapultoval Giraltovce na čelo tabuľky