Skvelý obrat nováčika na ihrisku vicemajstra

Cenný skalp pre Michalovčanov. Žilinu zdolali na jej ihrisku 3:2.
Cenný skalp pre Michalovčanov. Žilinu zdolali na jej ihrisku 3:2. (Autor: sita)
Róbert Andrejov|7. mar 2016 o 00:00

MFK Zemplín vydoloval v Žiline všetky tri body, konečne sa mu zadarilo v koncovke.

MICHALOVCE. O najväčšie prekvapenie tretieho jarného kola Fortuna ligy sa postarali futbalisti MFK Zemplín Michalovce.

Zverenci trénera Stanislava Grigu si zo žilinskej pôdy nečakane odviezli tri body za víťazstvo 3:2 (2:2), ktorým sa o kúsok bližšie posunuli k brehom záchrany.

Aj keď paradoxne nezahrali tak dobre ako proti Trnave, konečne pretrhli smolu v koncovke a druhýkrát vonku naplno zabodovali.

Na druhý pokus to vyšlo

Dlho to však na michalovské víťazstvo v Žiline nevyzeralo. „Šošoni“ začali tak, ako sa na vicemajstra patrí a viedli 1:0 aj 2:1.

Až prišiel gólový úder Nikolu Lukiča v posledných sekundách prvého polčasu, vďaka ktorému sa po prestávke začínalo od „nuly“.

„Hoci sme dvakrát prehrávali, dotiahli sme zápas do víťazného konca, čo nás veľmi teší. Sú to pre nás cenné body. Takéto výhry sa počítajú najviac,“ spokojne hovoril Martin Koscelník, autor prvého gólu nováčika, ktorým vyrovnával na 1:1.

Mimochodom, z rovnakej pozície pred týždňom proti Trnave trestuhodne minul bránu. Kým vtedy posielal loptu k vzdialenejšej žrdi, teraz to „šupol“ k bližšej.

„Situáciu zo zápasu s Trnavou som si premietal veľakrát. Teraz som videl, ako brankár stojí, tak som to dal hneď k bližšej žrdi, lebo som vedel, že nebude stíhať. Vyšlo to,“ usmieval sa Koscelník.

Oveľa efektívnejší

V prvom dejstve mal výkon Zemplínčanov od ideálu ďaleko, ale výbornou efektivitou streľby, keď z dvoch striel medzi tri žrde dali dva góly, sa udržali v hre o dobrý výsledok.

„Boli sme možno o tristo percent efektívnejší ako proti Trnave,“ uviedol michalovský krídelník, ktorý pred týždňom v stredu oslávil 21. narodeniny.

Po prestávke však už výkon hráčov MFK Zemplín zniesol aj prísnejšie kritériá. Boli lepší ako Žilinčania a po krásnom voleji Lukiča strelili aj tretí gól.

Domáci potom vrhli všetky sily do útoku a nováčik mohol vyrážať do rýchlych kontier. Niekoľko nebezpečných aj podnikol, ale bez gólového efektu.

„Vypracovali sme si dosť šancí, sami sme nečakali, že ich toľko budeme mať. Ja som tam mal jednu strelu, ktorú Volešák bravúrne zneškodnil, v závere zahodil tutovku Maksim Votinov. A medzitým rozhodca neodpískal penaltu po zákroku na mňa. Bol to jasný faul,“ skonštatoval Koscelník.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Skvelý obrat nováčika na ihrisku vicemajstra