Škutu trápi trombóza, termín návratu neistý

SITA|18. okt 2007 o 13:10

MARTIN 18. októbra (SITA) - Hokejového obrancu MHC Martin Vítězslava Škutu trápia v úvode sezóny zdravotné problémy a za posledný mesiac je už druhýkrát hospitalizovaný v nemocnici. Kým pred štyrmi týždňami ...

MARTIN 18. októbra (SITA) - Hokejového obrancu MHC Martin Vítězslava Škutu trápia v úvode sezóny zdravotné problémy a za posledný mesiac je už druhýkrát hospitalizovaný v nemocnici. Kým pred štyrmi týždňami sa opora MHC podrobila operácii kolena, teraz ho trápi po vyliečení a dvoch odohraných zápasoch v extralige trombóza - uzatvorenie cievy krvnou zrazeninou, ktorá môže viesť až k pľúcnej embólii. "Dôvod vytvorenia zrazeniny nie je celkom jasný. Lekári nevedia celkom určite povedať, či je príčinou nedávna operácia," povedal Škuta po týždni na lôžku pre internetovú stránku hokej.sk a dodal: "Je to pre mňa veľmi nepríjemná záležitosť. Najhoršie je, že to prišlo nečakane a počas sezóny. Zatiaľ sa to však uspokojivo lieči a zo dňa na deň to je lepšie."

Tridsaťtriročný rodák z Karvinej nezúfa, vie, že najskôr sa musí vyliečiť a až potom rozmýšľať nad hokejom. Aj preto si zatiaľ nestanovil termín pre návrat. "Ani lekári nevedia presný dátum. Po skončení liečby musím ešte užívať jeden liek, s ktorým sa nemôže hrať, keďže hrozí vnútorné zranenie. Veľmi skoro by ma však mali prepustiť do domácej liečby. Keby išlo len o mňa, išiel by som hneď na ľad. Nie je to však možné," uviedol pre hokej.sk Škuta, ktorého v nemocnici v Martine navštívili okrem príbuzných aj spoluhráči, tréneri, vedenie klubu či fanúšikovia.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov