Škutka: Verím, že si to s Depetrisom ešte rozdám

Dávid Škutka. Presadil sa dvoma gólmi.
Dávid Škutka. Presadil sa dvoma gólmi. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|6. aug 2012 o 00:00

V uplynulom kole Corgoň ligy sa zrodilo najvyššie víťazstvo futbalistov MFK v tejto sezóne.

Košičania potešili v Čermeli svojich priaznivcov víťazstvom 3:0 v súboji s Trenčínom. O všetkom sa rozhodovalo až po prestávke. V prvom polčase boli aktívnejší hostia, ale ich sebavedomie nahlodal premenený pokutový kop z kopačky Jána Nováka a dielo dokončil v závere dvoma presnými zásahmi Dávid Škutka.

KOŠICE. Po štvrtom kole najvyššej súťaže má futbalista Dávid Škutka na konte už štyri góly. Bilanciu si vylepšil v sobotňajšom vystúpení s Trenčínom.

Presadil sa v 84. minúte a potom aj v nadstavenom čase. Košičania aj jeho zásluhou zdolali inak nebezpečný Trenčín rozdielom triedy 3:0.

Trenčín začal v Čermeli dobre. Ale z územnej prevahy nevyťažil nič. „Nastúpili sme do zápasu s tým, že súpera pritlačíme. Ale Trenčania nás trochu prekvapili, hrali dobre. Ale ustáli sme to,“ rozhovoril sa po víťaznom súboji strelec dvoch gólov útočník MFK Dávid Škutka.

Tréner Ján Kozák podľa jeho slov cez prestávku v šatni poznamenal, že mladí hráči súpera pracovali s loptou dobre, že Trenčania to nemôžu vydržať. „A tréner mal pravdu. Vydržali po zmene strán 15 minút. Ale tou penaltou sme ich zlomili. A potom to už bolo jednoznačné,“ podotkol Škutka.

V závere Dávidove chvíle

Hostia hrali v závere vabank. A prišli Dávidove chvíle. Víťazstvo poistil dvoma gólmi. Tomu prvému predchádzal Kuzmov rohový kop a potom zužitkoval ideálnu prihrávku od Sekuliča.

„Trenčania už nemali toľko síl. Prehrávali, museli hru otvoriť a my sme to využili. Kamil Kuzma ma pekne po roku našiel. My si to vlastne nacvičujeme takto aj na tréningu. Hlavou som to čuchol a padlo to tam. No a Sekulič pri našom treťom gól odviedol skvelú robotu. Prešiel pol ihriska a prihral, už som to len doklepol.“

Košičania si vylepšili bilanciu o tri body. Šesťgólový Depetris sa v Čermeli nepresadil, naopak Škutka sa k nemu dvoma presnými zásahmi priblížil. Aj Dávid je rád, že po štyroch kolách má na konte už štyri góly.

„Do každého zápasu idem s tým, aby som mužstvu pomohol najmä gólmi. Zatiaľ sa mi to darí. Ak mi to takto pôjde aj ďalej, verím, že si to s Depetrisom ešte rozdám. Som rád, že mi to tam padá a tak isto, že sme získali ďalšie body. Verím, že takto to pôjde aj ďalej,“ zaželal si strelec Dávid Škutka.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Škutka: Verím, že si to s Depetrisom ešte rozdám