Škrtel skóroval a neubránil Eto´oa pri víťaznom góle Chelsea

Rozhodol Eto´o.
Rozhodol Eto´o. (Autor: TASR/AP)
Peter Fukatsch|29. dec 2013 o 16:59

Liverpool stráca po dvoch prehrách na prvý Arsenal už šesť bodov.

BRATISLAVA. Chelsea FC vyhral pred topzápasom konca roka v Premier League 15 zo 17 zápasov. FC Liverpool pre zmenu s londýnskym klubom neprehral tri a pol roka.

Oba tímy útočia minimálne na popredné umiestnenie. Súťaž je presne v polovici, čelo tabuľky nabité. Nedeľňajší súperi môžu reálne myslieť na titul.

Prvý Arsenal delí od piateho Liverpoolu iba šesť bodov.

Terryho šesťstovka

John Terry hral šesťstý zápas za Chelsea. Odchovanec klubu (v roku 2000 bol chvíľu na hosťovaní v Nottinghame, hral 6 zápasov) je v tejto bilancii už štvrtý.

Pred ním sú tiež obranca Ron Harris (795 v rokoch 1961 – 1980), brankár Peter Bonetti (729, 1959 – 1979) a spoluhráč Frank Lampard.

Úvod patril hosťom a Škrtelovi. Brazílčan Coutinho zahral prudko priamy kop, lopta sa odrazila od domáceho obrancu zo Srbska Ivanoviča.

Náš reprezentant pohotovo skóroval. Mužstvo v modrom gól naštartoval, červený Liverpool sa spoliehal na protiútoky.

Dlhé pasy hľadali Uruguajčana Luisa Suáreza. Ak by dal gól, bol by dvadsiaty v ročníku, čo sa do Nového roku podarilo naposledy v roku 1946 Jackovi Balmerovi, tiež hráčovi Liverpoolu.

Pokusov o presný pas na Juhoameričana však bolo veľmi málo. Hostia začali robiť chyby v obrane. Pri prvom góle zaspali, Belgičan Hazard mal dosť času, aby si posunul loptu a krásnou strelou vyrovnal.

V tomto góle mal trochu prsty Škrtel, v druhom viac. Pri spätnom centri minul loptu, Eto'o zblízka v ťažkej situácii vystrelil. Brankár loptu iba tečoval do vlastnej siete. Najmä v druhom polčase hral Škrtel výborne.

V druhom polčase bol Liverpool iniciatívnejší. Hráčom však chýbal nápad i presnosť. Systém – všetko na Suáreza – nevychádzal.

Suáreza udržali

Uruguajčan mal niekoľko náznakov, šancu však nie. Tiekli mu nervy, občas provokoval. Eto'o aj odplácal. Jeho zbytočný faul na Uruguajčana po odohraní lopty však známy rozhodca Howard Webb nepotrestal žiadnou kartou. Chelsea pôsobila pokojnejšie.

Jednogólové vedenie bránila predovšetkým dlhým držaním lopty na polovici súpera. Hazard a najmä jediný striedajúci Londýnčan Torres mali gólové šance. Podľa priebehu by bola remíza spravodlivejšia.

„Ak chceme vyhrať, musíme dať viac gólov z menšieho množstva príležitostí,“ hovoril pred zápasom na stránke chelseafc tréner tímu José Mourinho. Po stretnutí korigoval: „Nám plán vyšiel, šance sme využili. Nečakal som však, že Liverpool nebude mať vlastne žiadnu.

FC Chelsea - FC Liverpool 2:1 (2:1)

Góly: 17. Hazard, 34. Eto´o - 3. ŠKRTEL

Martin Škrtel (Liverpool) odohral celý zápas.

Tottenham - Stoke City 3:0 (1:0)

Góly: 37. Soldado (z pok. kopu), 65. Dembélé, 69. A. Lennon

Newcastle United - Arsenal Londýn 0:1 (0:0)

Gól: 65. Giroud, 52.161 divákov.


Newcastle Vs Arsenal 0-1, PL 2013 by futbolsapiens

FC Everton - FC Southampton 2:1 (1:0)

Góly: 9. Coleman, 74. Lukaku - 71. Ramirez, 36.000 divákov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Škrtel skóroval a neubránil Eto´oa pri víťaznom góle Chelsea