Škrečko si dlho čisté konto neudržal

Zabalil to. Brankár Matej Kristín nedochytal vystúpenie na východe.
Zabalil to. Brankár Matej Kristín nedochytal vystúpenie na východe. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|18. feb 2010 o 00:00

Víťazná zvolenská šnúra sa pretrhla na košickom ľade. Mužstvo vedené trénerom Bokrošom sa po piatich výhrach muselo skloniť pred majstrom, ktorý vyhral 6:3.



KOŠICE. Dve tretiny stál vo zvolenskej bránke mladý brankár Matej Kristín. V tretej však prenechal svoje miesto Lukášovi Škrečkovi. Kristín musel odstúpiť z hry kvôli zraneniu. V 33. min. unikol v oslabení Gron a po "karambole" so slovenským brankárom sa hodnú chvíľu nehralo. Kristín síce v bránke zotrval, no do tretej dvadsaťminútovky už nenastúpil.

Striedal otraseného Kristína

"Do bránky som sa chystal už po zrážke Grona s mojím spoluhráčom. Bol totiž otrasený. Nakoniec som sa do nej dostal v tretej tretine. Kristína bolela hlava, chvíľami mal výpadky pamäte, tak nemalo zmysel riskovať," rozhovoril sa po stretnutí Lukáš Škrečko, ktorý istého času pôsobil v Košiciach.

Do zápasu naskakoval za nepriaznivého stavu, keď Zvolen prehrával 1:3. "Nastupovať do takéhoto stretnutia je dosť nepríjemné. Ale aj s tým musíte rátať. Brankár musí byť pripravený stále," podotkol urastený gólman, ktorý si udržal čisté konto len 240 sekúnd. Gronov nájazd skončil gólom a Škrečko k nemu poznamenal: "Nečakal som od Grona, že v tom okamihu spraví blafák. Viac som rátal so strelou, preto som vykorčuľoval z bránky. V tej rýchlosti ma obišiel a pohodlne to tam zasunul."

Góly po chybách

Zvolen včera neustále doťahoval náskok Košíc. No v tretej tretine sa ani ku kontaktnému gólu nedostal. "Inkasovali sme góly po zbytočných chybách. Len čo sme skórovali, opäť sa presadili domáci," škrelo Lukáša, že jeho tím v Steel Aréne ukončil päťzápasovú šnúru víťazstiev. "Košičania sú v útoku veľmi silní. V posledných zápasoch potvrdzujú, že majú veľmi kvalitný káder. Pokiaľ na košickom ľade každý jeden hráč neodohrá nadpriemerný zápas, tak sa to vyhrať nedá. Domáci boli od začiatku aktívni, mali dostatok príležitostí. V prvej tretine sme ešte bránili dobre, ale potom sme vzadu prepadávali, hrali nekoncentrovane," dodal brankár, ktorý na štyri roky strávené v Košiciach spomína v dobrom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Škrečko si dlho čisté konto neudržal