Skolaboval počas zápasu. Trénera Ivanovičovej prepustili z nemocnice

Nigel Sears (vľavo) je už niekoľko rokov trénerom Any Ivanovičovej.
Nigel Sears (vľavo) je už niekoľko rokov trénerom Any Ivanovičovej. (Autor: SITA/AP)
Andrej Bučko|24. jan 2016 o 13:00

Chcel by som sa poďakovať za podporu a starostlivosť všetkých na Australian Open i v nemocnici v Epworthe, napísal Nigel Sears novinárom.

MELBOURNE. Srbská tenisová jednotka Ana Ivanovičová nebude spomínať na Australian Open 2016 v dobrom. Najskôr v jej 2. kole proti Lotyške Ševastovovej vyniesla diváčku z dvorca záchranná služba a nehralo sa asi pol hodiny.

V sobotu večer v 3. kole proti Američanke Keysovej viedla v Aréne Roda Lavera 6:4 a 1:0, keď jej tréner, 58-ročný Angličan Nigel Sears odpadol, udrel si hlavu a znovu volali prvú pomoc.

Ivanovičová po hodinovom čakaní neskôr stratila druhý set, a hoci v treťom viedla 3:0, prehrala aj ten a neprišla na tlačovú konferenciu.

Podobne neprišla ani Keysová, ba ani Andy Murray, ktorý sa oženil so Searsovou dcérou Kim a každým dňom očakávajú prírastok do rodiny. Kim zostala doma.

Murray hral v čase svokrovho incidentu na vedľajšom dvorci so Sousom a správu mu oznámili až po zápase.

Podľa Pam Shriverovej to nebola prvá srdcová príhoda, Sears ich mal už pár v minulosti. Zo štadióna ho odviezli rovno do nemocnice, kde sa podrobil ošetreniu hlavy a srdcovej prehliadke.

Včera mu už bolo lepšie a riaditeľ turnaja Craig Tiley poskytol toto vyhlásenie: ,,Nigela Searsa prepustili z nemocnice a dostal povolenie letieť domov.“

Sám Sears poslal novinárom písomné vyjadrenie: ,,Chcel by som sa poďakovať za podporu a starostlivosť všetkých na Australian Open i v nemocnici v Epworthe. Nerád by som môj stav ďalej komentoval.“

Murray vyhlásil, že keď bude Kim rodiť, okamžite opustí Australian Open.

Nigel Sears trénoval s prestávkou od roku 2001 do 2006 vtedajšiu slovenskú jednotku Danielu Hantuchovú. Doviedol ju na 5. miesto sveta a do troch grandslamových štvrťfinále za sebou, v ktorých stroskotala len na sestrách Williamsových.

Po Roland Garros 2003 došlo k prvej kríze, keď Daniela prehrala vyše trojhodinový maratón s Američankou Ashley Harkleroadovou 6:7, 6:4, 7:9, nevyužila vedenie 5:1 v 3. sete a urobila rekordných 106 nevynútených chýb.

Sears toto verejne ostro kritizoval, Hantuchová padla na 17. miesto a rozišli sa.

O niekoľko mesiacov po krátkej spolupráci s Haroldom Solomonom sa znovu dali dokopy, ale Daniela padla ešte nižšie na 54. miesto a definitívne ukončili spoluprácu roku 2006, keď Sears prevzal ako kapitán britský fedcupový tím.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Skolaboval počas zápasu. Trénera Ivanovičovej prepustili z nemocnice