Skokanka do výšky Anna Čičerovová neuspela na CAS

latá ruská vyškárka Mária Kučinová (vľavo) a bronzová  Ruska Anna Čičerová oslavujú víťazstvo v skoku do výšky vo finále na Majstrovstvách sveta v atletike v Pekingu 29. augusta 2015.
latá ruská vyškárka Mária Kučinová (vľavo) a bronzová Ruska Anna Čičerová oslavujú víťazstvo v skoku do výšky vo finále na Majstrovstvách sveta v atletike v Pekingu 29. augusta 2015. (Autor: TASR/AP)
SITA|6. okt 2017 o 13:08

Ruska prišla o bronzovú medailu z OH 2008 v Číne.

LAUSANNE. Ruská skokanka do výšky Anna Čičerovová neuspela s odvolaním na Športovom arbitrážnom súde (CAS) v Lausanne vo veci odobrania bronzovej medaily na olympijských hrách v roku 2008 v Číne za užitie anabolických steroidov.

Rozhodcovský súd pre šport informoval, že jej odvolanie zamietol, bez uvedenia ďalších podrobností.

Olympijská víťazka z Londýna 2012 mala pri opakovanej analýze archivovanej vzorky z Pekingu pozitívny test na dehydrochlórmetyltestosterón (turinabol).

Tridsaťpäťročnú rodáčku z Jerevanu z OH 2008 diskvalifikovali, takisto aj štvrtú a piatu skokanku konečného poradia. Bronz tak pripadol Američanke Chaunte Howardovej, ktorej patrila pôvodne šiesta pozícia.

Nové prerozdelenie medailí musí schváliť Medzinárodný olympijský výbor (MOV).

Zlato z olympijských hier v roku 2012 v Londýne ako aj titul majsterky sveta z roku 2011 z Dägu Čičerovovej naďalej právoplatne patria.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Skokanka do výšky Anna Čičerovová neuspela na CAS