Skočovského potešil tímový výkon

Cenné víťazstvo. BAM Poprad vyhral na Cassovii Košice.
Cenné víťazstvo. BAM Poprad vyhral na Cassovii Košice. (Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|8. mar 2016 o 00:00

Popradské basketbalistky na palubovke košickej Cassovie vyhrali o sedem bodov, keď výborne zvládli hlavne druhý polčas.

Popradské basketbalistky ostávajú v hre o piate miesto po základnej časti extraligy. Na palubovke košickej Cassovie vyhrali o sedem bodov, keď výborne zvládli hlavne druhý polčas.

POPRAD. Po troch štvrtinách bolo v metropole východu nerozhodne a tak o všetkom rozhodla až záverečná desaťminútovka.

„Bol to ťažký zápas, ako sme aj očakávali. V prvom polčase hrala Cassovia veľmi dobre. Využila všetky príležitosti, ktoré sme jej ponúkli. Naša obrana nebola príliš koncentrovaná. V druhom polčase sme začali brániť serióznejšie. Hoci sme v tretej štvrtine prehrávali už o deväť bodov, dokázali sme to vyrovnať. V záverečnej desaťminútovke sme pôsobili kompaktnejším dojmom. Aj zvonku sme trafili dôležité strely, dobre nám šla trojková streľba. To bolo v závere veľmi dôležité,“ uviedol tréner BAM Poprad Igor Skočovski.

Podali tímový výkon

K cennému skalpu prispela kvalitným výkonom aj Angelika Theinerová, ktorej štart po zranení v domácom súboji proti Ružomberku bol otázny.

„Do zápasu nastúpila s veľkým sebazaprením, pôvodne nemala hrať. Chýbala nám na palubovke a preto som sa rozhodol, že ju postavím. V kľúčových momentoch zápasu sa jej aj všetkým ostatným hráčkam darilo. Dievčatá zahrali ako tím,“ zdôraznil kouč Popradu.

Najbližšie sa Popradčanky predstavia v sobotu doma proti Piešťanom, základnú časť extraligy ukončia na palubovke Slovana Bratislava.

Výsledok – sobota: Cassovia Košice – BAM Poprad 65:72 (35:31), najviac bodov PP: Petríková 18, Theinerová 17, Hadačová a Pavlendová po 8.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Skočovského potešil tímový výkon